Helmond Sport verliest de trainingswedstrijd tegen FC Utrecht (3-0)

Helmond Sport verloor vanmiddag in een oefenduel met 3-0 van FC Utrecht. De wedstrijd werd gespeeld op Sportpark Zoudenbalch, waar KKD onlangs met 0-1 won. De overeenkomst met deze wedstrijd was dat er maar een handjevol toeschouwers aanwezig was, het verschil was dat de thuisclub een veel sterkere formatie opstelde.

Elmo Lieftink als centrale verdediger.

Dat FC Utrecht de eerste kans kreeg was dan ook geen verrassing, maar Bozdogan zag zijn schot geblokt worden. Helmond Sport wist het tempo in de vervolgfase echter vast te houden en kreeg zelfs twee kansen via rechtsbuiten Mallahi en spits Lorentzen (een kopbal uit een hoekschop werd ternauwernood gered door doelman Mattijs Branderhorst).

Doelman Mantel zou tegen het einde van de eerste helft echter in drie minuten tijd twee keer worden weggespeeld. De Belgische doelman had zijn ploeg van een achterstand kunnen behoeden nadat Lucas Vankerkhoven de bal had verloren, maar hij zag geen mogelijkheid het afstandsschot van Arian Blake (35′; 1-0) te stoppen. Even later was hij kansloos toen Marouan Azarkan hem voorbij kopte (38′;2-0).

Peter van Ooijen toonde zijn kunnen met de bal op een niet al te beste worp.

Een kwartier na rust werd de wedstrijd beslist toen spits Isac Lidberg via Mantel het derde doelpunt van Utrecht scoorde (60′; 3-0).
Het laatste half uur stonden er aardig wat ‘namen’ op het veld, voor de thuisclub waren dat Toornstra, Viergever, Lammers en Van der Hoorn. Laatstgenoemde kwam als spits het veld in en had de jeugdige Aassim Farah als directe tegenstander. De wedstrijd ging uit en er waren geen veranderingen in de score.

Lorentzen in de spits, met Van Keilegom vlakbij.