Verhuurspelersoverzicht: zorgen over flips, jongensscores

Dit seizoen verhuren de teams van de Jupiler Pro League ook veel spelers aan buitenlandse clubs. Miké Tresor, Roman Yaremchuk, Abdulrazak Ishaq, Julien Ngoy en vele anderen schoven door naar een andere competitie. VoetbalNieuws volgt wekelijks de activiteiten van de ‘huurlingen’. Een algemene visie.

Engeland: Premier League

Mike Trésor (KRC Genk): De aanvallende middenvelder zat niet in de ploeg van Burnley.

Engeland: Kampioenschap

Noah Ohio (standaard): Hij zat niet in het Hull City-team.
Adedire Mebude (Westerlo): Banken in de stad Bristol.

Duitsland: Bundesliga

Rasmus Carstensen (KRC Genk): De Deen speelde 90 minuten voor FC Köln tegen RB Leipzig (1-5 verlies).

Bundesliga 2

Christopher Scott (Antwerpen): Hij speelde niet voor Hannover.
Daichi Hayashi (STVV): Hij speelde niet voor FC Nürnberg.

Spanje: La Liga

Roman Yaremchuk (Club Brugge): Hij speelde 71 minuten bij Valencia. Ze verloren met 1-0 van Villarreal.
Faitout Maoussa (Club Brugge): Bankier in Granada.

Tweede divisie

Nicolas Castro (KRC Genk): De Argentijnse middenvelder speelde de 90 minuten voor Elche tegen Albacete (3-2 overwinning).

Nederland: Eredivisie

Cisse Sandra (Club Brugge): Hij speelde 14 minuten voor Excelsior tegen RKC (1-1).
Alec Van Hoorenbeeck (KV Mechelen): Hij speelde niet voor FC Twente.

Eerste Divisie

Laurit Krasniqi (Antwerpen): Bankje in Roda JC.
Mohammed Doudah en Joseph Amuzu (KV Mechelen): Doudah kwam niet in actie, Amuzu speelde 67 minuten bij Helmond Sport tegen Top Oss (1-0 verlies).
Dylan Mbayo (KV Kortrijk): Basismoeite bij FC Dordrecht (75 minuten), dat 0-0 gelijkspeelde tegen FC Eindhoven.

Frankrijk: Liga 1

Ernest Nuamah (RWDM): 73 minuten gespeeld met Lyon. Ze wonnen met 2-3 van Toulouse.

competitie 2

Sasha Bansé (standaard): De 90 minuten braken aan met Valenciennes tegen Guingamp (3-0 nederlaag).
Abdul Tapsoba (standaard): Hij speelde niet voor Amiens.
Bram Lagae (AA Gent): De verdediger speelde alle negentig minuten mee in Duinkerken (1-2-zege tegen Laval).

Australië: een competitie

Keegan Jelacic (AA-ridder): 90 minuten gespeeld voor Brisbane Roar tegen Macarthur (1-2 verlies).

Zweden: Allvenskan
Abdulrazak Ishaq (Anderlecht): Het is wintervakantie in Zweden.

Italië: Serie A

Jackson Tchatchoua (Charleroi): Hij speelde niet voor Hellas Verona.

Turkiye: Super League

Denis Dragus (standaard): Hij speelde 90 minuten met Gaziantep. Rizespor was bij 3-1 te sterk.
Julien Ngoy (KV Mechelen): Vanwege een blessure speelde hij niet voor Kasimpasa.
Alexis draait (Anderlecht): Hij speelde niet meer met Ankaraguçu.

Slowakije: Super League

Jan Bernat (Westerlo): Hij speelde niet in Trnava.
Fernand Goure (Westerlo): De aanvaller speelde 21 minuten voor DAC tegen Zilina (2-1-zege).

Denemarken: 1. Divisie

Emmanuel Toku (OHL): Hij speelde 20 minuten tegen Aalborg tijdens de 1-2-zege op Hillerod.

Polen: Ekstraklasa

Valentin Cojocaru (OHL): De doelman is de eerste optie in Pogon.

Oostenrijk: Bundesliga

Dimitri Lavalée (KV Mechelen): Hij speelde niet voor Sturm Graz.

Roemenië: Liga I

Raúl Oprut (KV Kortrijk): Speelde 90 minuten voor Hermannstadt en scoorde in een 3-0 overwinning tegen Dinamo Boekarest.