Twee minimale slachtoffers van Polaris-volleybalspelers

Afgelopen zaterdag stond er veel op het spel voor een mogelijke promotie van beide Polaris-vlaggenschipteams. In twee spannende wedstrijden van vijf sets misten zowel mannen als vrouwen nipt de overwinning. Geen van beide mannen overdreef het, maar dit houdt het in beide competities enorm spannend.

In sporthal ‘t Hout serveerden de Skunkvrouwen vanaf de eerste set zeer sterk, waardoor de thuisploeg veel moeite had. Dit leidde tot een enorm setverlies van 11-25. Vanaf de tweede set veranderde de wedstrijd. De thuisploeg was in de tweede set erg sterk op de opslag en ook in de verdediging ging het veel beter. Aanvallend benutte de ploeg van vertrekkend coach Ellen van Bree de kansen optimaal en met een dubbele killbock was het Anouk Vorselaars die een 18-9 voorsprong wist te creëren. Skunk vocht zich terug in de set, maar het was Polaris die er 1-1 van maakte.

Polaris kon het spel dat het in de tweede set liet zien in de derde niet vasthouden. Skunk nam een ​​ruime voorsprong van 9-16. Polaris wist dankzij een goede centrale stretch de set met 16-19 te overwinnen. Het gat was echter niet meer gedicht. Hierdoor werd de derde set met 22-25 verloren.

De start van de vierde set was meteen weer voor Polaris. Na een voorsprong van 18-13 te hebben genomen, speelde het team de set goed uit met 25-20, waardoor een beslissende vijfde set de uitkomst zou bepalen. Polaris kende een slechte start, maar wist een achterstand van vier punten om te buigen naar een 9-7 voorsprong. Dit leidde tot een 14-12 matchpoint, maar de ploeg vergat zichzelf te belonen. Enkele onzorgvuldige fouten en goed spel van de ploeg uit Veghel zorgden voor een eindstand van 15-17 en een 2-3 overwinning voor Skunk.

Ondanks de nipte nederlaag behoudt Polaris de plek die tot promotie kan leiden met 51 punten in 19 gespeelde wedstrijden. Het blijft ontzettend spannend met nog 3 wedstrijden te gaan in een competitie waarin letterlijk iedereen iedereen verslaat. Aanstaande zaterdag spelen de Polaris vrouwen om 15.00 uur tegen Volley Tilburg.

Mannen spelen ook moeilijke spelletjes.

De mannen speelden hetzelfde als de vrouwen tegen Hajraa Eindhoven. De eerste set verliep prima in de sfeervolle buurtzaal. Beide teams maakten veel fouten, maar Polaris wist na een gelijkwaardige strijd de set af te maken. De set werd beslist met een fraai slotpunt van hoofdaanvaller Steff de Vries: 25-23.

Na een bijzonder slechte tweede set, die met 25-16 werd verloren, leek de derde set terug te gaan naar de Helmondse formatie. Na tweemaal op voorsprong te zijn gekomen, verdween de hoop op een setwinst na een ellendige fase waarin slechts drie punten werden gescoord. Hajraa scoorde zijn punten, waardoor het 25-20 werd voor de (oud-)Eindhovense studenten.

De ploeg van coach Jaap van Bussel bleef echter voor elk punt vechten. Onder leiding van de jonge Gideon Verhagen, die vanmiddag opgewekt was en veruit de hoogst scorende aanvaller van Polaris was, won Polaris de vierde set met 23-25. Hierna was de taart op en leek Polaris tevreden met 2 punten. Zo werd de vijfde set een formaliteit: 15-8, wat een 3-2 overwinning betekende voor de lokale bevolking.

Dankzij de twee punten blijft de tweede plaats in het klassement behouden. Het team lijkt veilig voor promotie. Maar daarvoor moet volgende week de AVVA-achtervolger van Ameide worden opgelost. Deze beslissende wedstrijd vindt aanstaande zaterdag om 19.00 uur plaats in sporthal ‘t Hout in Helmond.