Gouda is kansloos in de derby tegen de nieuwe koploper ONA: 1-3

ONA is dankzij de 1-3-zege op stadsrivaal Gouda opnieuw de nieuwe kopman van de vierde divisie. ONA’s Jesse Hoekstra scoorde 0-2 tegen zijn oude club. Gouda blijft door het verlies laatste. De overwinning van Linschoten betekende ook voor Gouda dat de afstand tot de eerste plaats in de play-off nu een bijna onoverkomelijke 11 punten bedraagt.

Rabobank

ONA, tot en met zaterdag nummer 2 in het klassement, had zich voorbereid op een lastige wedstrijd tegen het laatste nummer. Niet alleen was Gouda in hun thuiswedstrijd de beste voetbalploeg, maar opeens won Gouda ook ruim in Woerden. Kortom genoeg redenen om een ​​felle strijd om de punten te verwachten, ook in een echte derby. Ook in de vierde klasse wordt de aangewezen scheidsrechter ingezet bij risicovolle wedstrijden, maar hij kon zonder kaarten (en verlengingen) de sportwedstrijd makkelijk beëindigen.

ONA versnelde vanaf de eerste minuut, passeerde de bal snel van man naar man en nam onmiddellijk en fel de controle over toen ze de bal verloren. Gouda kwam uiteraard af en toe naar de overkant, veroverde een paar corners, maar werd niet gevaarlijk.

ONA hield de druk hoog en onvermijdelijk werden er defensieve fouten gemaakt, waarvan er drie genadeloos werden afgestraft. Er zijn geen doelstellingen om op te noemen, maar dat is uiteraard minder belangrijk.

Na de thee kon Gouda meer aanvallen met wisselspelers en een alles of niets-houding. ONA lijkt de laatste tijd, ook vandaag, de gewoonte te hebben gekregen om zich in de tweede helft terug te trekken. Maar de 3-0 voorsprong bij rust bleek tot de 83e minuut ruim voldoende om eindelijk de 3 belangrijke punten bij te tellen en ook de eerste plaats te veroveren na de onverwachte nederlaag thuis van koploper Bergambacht tegen Linschoten. Voor Gouda betekent de overwinning van Linschoten ook dat het gat naar de eerste plaats in de play-off nu een bijna onoverkomelijke 11 punten bedraagt.

ZATERDAG 16 MAART 2024: GOUDA – ONA 1-3. DOELSTELLINGEN: JAOUAD EL YAAGOUBI 0-1 (MINUTE 21); JESSY HOEKSTRA 0-2 (MINUTE 29); JEROEN CAMFFERMAN 0-3 (MINUTE 43); VREDE; DENNIS NEDERVEEN 1-3 (MINUUT 83)