Pijnlijke nederlaag voor Helmond Sport in Oss

Helmond Sport leed vanavond een pijnlijke nederlaag in Oss. In het Frans Heesen Stadion bleek de laaggeplaatste TOP de betere ploeg. Voor de zevende keer op rij (uit en thuis) slaagde ‘Onze Club’ er niet in om deze Brabantse derby te winnen.

Coach Bob Peeters miste de geschorste Bram van Vlerken. Hierdoor bleef de linksbenige Bryan van Hove in de basiself rechtsback. Zijn directe tegenstander was Karim Loukili, de inmiddels 26-jarige linksbuiten die in het seizoen 2020-2021 voor opschudding zorgde bij Helmond Sport. Na omzwervingen in Riga (Letland), Debrecen (Hongarije) en Karmiotissa (Cyprus) keerde hij anderhalve maand geleden terug naar de KKD.

Het was echter de andere kant van de plaatselijke club die zich het meest liet zien. Rechtsbuiten Joshua Zimmerman lijkt te zijn ontsnapt, of beter gezegd, te zijn ontsnapt uit de Nederlandse 4×100 meter estafetteploeg. Zijn snelheid is onvergelijkbaar. Het einde was echter minder indrukwekkend. Van de vier kansen die hij kreeg schoten er drie naast (één heel ver weg), en zijn beste poging belandde op de lat.

Schroijen heeft de bal met Zimmerman vlakbij.

Doelman Van der Steen hoefde op deze Osse kansen geen redding te verrichten. Maar na twee minuten spelen moest hij het toch doen. In een hoekschop van Osse redde hij een kopbal van Lars Nieuwpoort. Met deze redding redde Wouter van der Steen niet alleen Helmond Sport van een achterstand. Hiermee staat het ook bovenaan de ranglijst van “de meeste stops in de KKD”. Voor aanvang van deze wedstrijd stond hij met 118 saves nog steeds op de gedeelde eerste plaats op deze ranglijst. Toevallig naast Osse-doelman Mike Havekotte.

Laatstgenoemde kreeg in de eerste helft nauwelijks iets te doen, alleen kwam Botos twee keer dreigend op hem af. Helmond Sport ging dan ook graag met dezelfde score de rust in, maar kwam na de herstart enkele minuten op achterstand.

Bij een hoekschop klampte Pius Krätschmer zich vast aan het shirt van zijn directe rivaal Roshon van Eijma. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om op zeer theatrale wijze het gras op te gaan. Arbiter Vos floot echter een strafschop die door Van Eijma zelf werd genomen (48′;1-0).

Van der Steen heeft geen kans op een strafschop.

Net nadat invaller Arthur Allemeersch de kans op de 2-0 miste, besloot coach Bob Peeters tot een drievoudige wissel. Vanaf dat moment speelde Helmond Sport nog maar met drie verdedigers. Toen Håkon Lorentzen tien minuten voor tijd in het veld kwam voor Enrik Ostrc, steeg het aantal aanvallers naar vijf.

In deze hyperaanvallende formatie kwam Helmond Sport slechts tot één doelpoging. Een kopbal van Håkon Lorentzen gaat naast. Vlak voor deze poging raakte Giovanni Korte de paal tijdens een Osse counter.

Raken en missen

Helmond Sport leed in de 90e minuut een verdiende nederlaag en de ploeg van Peeters onderstreepte daarmee de eigen wisselvalligheid. Speel geweldige wedstrijden tegen de beste teams en geef dan niet op tegen de mindere teams. Het is echter nog steeds mogelijk om de play-offs te bereiken. De vraag is echter hoeveel bekers het team steeds weggooit en er nog vervangen kan worden.

Na de interlandbreak volgende week blijft Willem II thuis. Een lastige wedstrijd tegen de KKD-koploper waarin de ploeg kan proberen te herstellen van de geleden schade van gisteravond.

In de rij gaan staan Helmond Sport: Wouter van der Steen; Bryan van Hove (67′ Mohamed Mallahi), Pius Krätschmer, Mees Kreekels (75′ Doke Schmidt), Joeri Schroijen; Enrik Ostrc (81′ Håkon Lorentzen), Michel Ludwig; Giannis-Fivos Botos, Martijn Kaars, Álvaro Marin (67′ Anthony van den Hurk), Joseph Amuzu (67′ Tarik Essakkati).

Geel: Laarzen (41′; handen).
Op de bank en niet gewisseld: Lucas Vankerkhoven, Michael Chacon, Robin Mantel (doelman) en Ramón ten Hove (doelman).
Afwezig: Bram van Vlerken (geschorst), Elmo Lieftink, Flor Van den Eynden, Arno Van Keilegom, Peter van Ooijen en Mohammed Amin Doudah.

Tekst (bewerkt) en foto’s via Helmond Sport.
Verslag: Kevin Senders, fotograaf: Roland Robinson