Polaris 3-2 heren en 2-3 dames

Sport

MIERLO-HOUT Op weg naar beslissingen in het volleybal behaalden de mannen een zwaarbevochten 3-2 overwinning op Volley2B; De vrouwen werden verslagen door Vocala en verloren met 2-3.

Onder toeziend oog van het vrijwel complete en succesvolle eersteklasseteam van een halve eeuw geleden speelde Polaris, op zoek naar promotie, een gevarieerde wedstrijd tegen Volley2B. De eerste en derde set (25-19 en 25-13) waren van uitstekende kwaliteit en vooral de aanvallen in het midden waren effectief tegen een ploeg die sterker bleek te zijn dan de positie in het klassement aangaf. De tweede set verliep ingewikkeld door een overdaad aan persoonlijke fouten. De ploeg van Bergschenhoek rook een kans en na het wisselen van spelmaker stonden effectieve buitenaanvallen en blokkeren de ploeg van Jaap van Bussel in de weg. Het niveau verbeterde en beide teams leken gelijkwaardig. Na 21-25 in de vierde set nam de thuisploeg via de middenaanval meer controle en boekte een welverdiende 15-10 overwinning. Coach Jaap van Bussel: “Een lastige wedstrijd met drie punten te winnen. Zaterdag wacht de rivaal Hajraa ons op en in Eindhoven wordt opnieuw een zware wedstrijd gespeeld.”

Vrouwen

Het was te verwachten dat de wedstrijd tegen Vocala spannend zou worden. Het krachtsverschil in de derde divisie is erg klein en de vorm van de dag is doorgaans doorslaggevend. Zaterdag was het niet anders in de kleine sporthal van Beugen. Na een gelijkmatige start was het Polaris die op 16-16 een gat wist te slaan. Niet genoeg om de set te winnen. (25-23). De rest van de bijna twee uur durende strijd was niet anders. De teams namen om de beurt de leiding. De vijf punten werden verdeeld 17-25, 25-17, 18-25 en 15-11 en Polaris bleef in de race om promotie. Zaterdag speelt Polaris thuis tegen Skunk, de belangrijkste concurrent voor promotie. Programma 16 maart Sporthal ‘t Hout: 10.45 uur VC Polaris JB 1 – Nuvo’68 Nuenen JB 1; 12:45 VC Polaris MC 1 – Donki Sjot Den Dungen MC 1; 12:45 VC Polaris MB 1 – Donki Sjot Den Dungen MB 1; 14:45 VC Polaris HS 4 – Civitas Venlo HS 4; 14:45 VC Polaris DS 3 – Handen omhoog Berlicum DS 2; 16:45 VC Polaris HS 3 – Handen omhoog Berlicum HS 3; 16:45 VC Polaris DS 2 – VC Landgraaf DS 2; 19:00 VC Polaris DS 1 – Skunk DS Veghel 1.