SC Woerden kwam op eigen veld zwaar ten val

SC Woerden heeft zichzelf op eigen terrein geen dienst bewezen. Tegen het laatste Gouda was het resultaat teleurstellend. De stand was niets minder dan 1-4. Er was sprake van een collectieve mislukking.

Woerden begon de wedstrijd zonder doelman Joep Ton, die vanwege een gebroken neus niet kon spelen. Zijn vervanger was Milan Schoonfeld, die normaal gesproken als doelman speelt in de O23-1.

De wedstrijd begon met een scan, het tempo lag erg laag en Gouda liet het gewoon toe.
Uit het niets kwam Gouda in de vijftiende minuut op voorsprong, waarna Othman Hajji de stand gelijk maakte. Kort voor rust kregen de bezoekers een strafschop, die werd genomen. De ruststand was dus 1-2.

De tweede helft liet een fanatieker Woerden zien, maar echte kansen kreeg hij nauwelijks. Een zondagsschot vanaf minimaal 20 meter bezorgde de bezoekers een 1-3-voorsprong. Daarna kon Woerden het tij niet meer keren en ebde het vertrouwen langzaam weg. Vlak voor tijd stond de stand zelfs op 1-4.

Na de overwinning van vorige week op CVC Reeuwijk moest Woerden winnen om de aansluiting naar de veilige plekken te maken. Door deze nederlaag staat Woerden samen met Linschoten en Siveo (die VEP met 3-0 versloegen) in de gevaarlijke play-offs.

Deze zaterdag heeft Woerden iets op te knappen. Hij gaat dan op bezoek bij leider Bergambacht, die afgelopen zaterdag de tweede periodetitel veroverde. In deze klasse kan iedereen echter van iedereen winnen. Een goed resultaat zou meer dan welkom zijn.