DONK mist een grote kans tegen UVS: 1-1

Slechts vijf seconden scheiden DONK van het herwinnen van de leidende positie gedeeld met VUC. Bij een 0-1 achterstand deed UVS nog een laatste poging. Centrale verdediger Mart Sierdijk werd de held van de dag door in extremis met een kopbal de gelijkmaker te scoren, iets onhoudbaars voor DONK-doelman Bas van der Eem. Het begon niet eens meer…

Rabobank

dief in de nacht

Met de eerste wedstrijd in Gouda nog in het achterhoofd (UVS en DONK speelden voortreffelijk en pakten uiteindelijk als een dief in de nacht de 2-1 overwinning) alle ingrediënten voor een mooie voetbalwedstrijd waren aanwezig. En aangezien de weergoden ook meewerkten, heeft iedereen het naar zijn zin gehad op het prachtige complex van het bekende UVS.

Hoe dan ook, de start was veelbelovend. UVS zag er vanaf het begin dreigend uit, maar de eerste kans kwam in de 7e minuut.Mijn minuut voor DONK. Werner Overkamp bereikte Jeffrey van Dam met een lange pass na een inschattingsfout in de UVS-verdediging. De middenvelder worstelde echter te lang met de bal om Gouwenaars op voorsprong te zetten.

Een paar minuten later beantwoordde de UVS de gunst. Mike Sluijter voorkwam echter dat het eerste doelpunt de thuisploeg bereikte.

UVS scoorde in de negentiende minuut. Er was echter sprake van duidelijk buitenspel waardoor de wedstrijd niet doorging.

Doos tot doos

Een minuut later vloog middenvelder Jeffrey van Dam vanaf zo’n zeventien meter boven de heiligdomsovergang van UVS-doelman Luca van Beelen.

Het spel kwam en ging. Het was duidelijk dat er twee ploegen op het veld stonden die aantrekkelijk voetbal wilden spelen en voor de winst wilden gaan.

Na 26 minuten kon DONK-centrale verdediger Werner Overkamp een vrije trap uitvoeren vanaf ongeveer 22 meter. Hij schoot knap tussen de palen, maar doelman Luca van Belen redde de bal prachtig.

op 36ste Minuut was het weer de beurt aan de UVS. In een verwarrende situatie voor het doel van Gouda leek DONK de dupe te worden. Doelman Bas van der Eem bleef echter kalm.

in mijn veertiger jarenste Binnen een minuut brak de snelle Adima gevaarlijk door. Bas van der Eem wist echter zijn doelpunt op tijd terug te dringen en zo te voorkomen dat UVS op voorsprong kwam.

Even later wees de uitstekende hoofdscheidsrechter Ron Wolf een strafberoep af, een beslissing waarmee DONK wegkwam.

De eindstand in de aantrekkelijke eerste helft ging naar DONK. Maher Hariti, die op de rechtsback een uitstekende vervanger was voor de geschorste Jordy de Jong, zette laag voor op de veelbelovende Jeroen Borsboom. De Goudse spits slaagde er echter niet in de bal tussen de palen te plaatsen.

Vol energie

In de tweede helft gingen beide ploegen vol energie verder op zoek naar de drie punten. De eerste kans ging naar DONK, maar net toen UVS in een verwarrende actie in de eerste helft niet tot scoren kwam, konden de Gouwenaars dat nu ook niet doen.

op 52ste minuut was er weer een uitwisseling van centen. De UVS kreeg een kans, maar Bas van der Eem smoorde het gevaar in de kiem.

Beetje bij beetje kreeg DONK meer controle over de wedstrijd. Een goed schot van Levi van Houten ging over en Roy van der Graaf miste ternauwernood een uitstekende voorzet van Maher Hariti. Het publiek had echter het gevoel dat het team dat als eerste scoorde ook de volledige prijs mee naar huis zou nemen.

op 71ste Binnen een minuut was het opeens weer UVS dat de overwinning leek te pakken. DONK-linksback Bas Houdijk, die zich na een moeizame start uitstekend had hersteld, verloor de bal van de snelle Adima. Abdelkarim Matoug werd vrijgelaten. De goede speler nummer 10 kon Bas van der Eem echter niet verslaan.

Er werden nieuwe krachten aan beide teams toegevoegd. De UVS bracht Hasan Erdogan in de plaats van Jesse Hulters, terwijl voor DONK Mark van Doeland en Thijn Hulscher aanwezig waren voor Werner Overkamp en “Appie” Kaïssy.

visitekaartje

Een kwartier voor tijd overhandigde Thijn Hulscher zijn visitekaartje. Hij was voor iedereen te snel, maar hij kwam doelman Luca van Belen tegen.

Twee minuten later was hij opnieuw gevaarlijk aan de overkant. Kansen en mogelijkheden wisselden elkaar in snel tempo af. Zo schoot Thijn Hulscher de handen van Luca van Belen en sloeg Tomas Tavilla aan de andere kant de vuisten van Bas van der Eem.

DONK veranderde in de jaren ’80.ste minuut Levi van Houten door Jason Sriwiran. Vier minuten later zorgde de invaller voor een knappe assist na goed voorbereidend werk van Maher Hariti. Jeroen Borsboom scoorde de dankbare eindstand, 0-1.

Wie had gedacht dat DONK rustig de kostbare voorsprong zou nemen aan de finish, zou teleurgesteld zijn geweest. op 93ste Binnen een minuut lanceerde de UVS een laatste wanhopige aanval. Adima zette goed voor en aanvaller Mart Spierdijk nam verdediger Jeroen Borsboom over. Zijn kopbal ging onstuitbaar over de wanhopige Bas van der Eem heen, 1-1.

bittere pil

Een bittere pil voor DONK, amper vijf seconden voor het laatste fluitsignaal. De neutrale toeschouwer kon echter leven met het gelijkspel in deze boeiende wedstrijd.

Omdat de resultaten op deze waanzinnige afdeling wekelijks verrassen, blijft DONK volop meedoen in de prijzen. “De volgende twee wedstrijden, eerst uit tegen het wisselvallige SVC ’08 en daarna thuis tegen het altijd lastige Foreholte, zijn cruciaal”, aldus DONK interim-coach Patrick Akerboom.

Heb je nieuws?  Stuur ons een whatsappje!

Heb je nieuws? Stuur ons een whatsappje!