Zilver voor Abel Kovacs-Borbas op NK Atletiek in Apeldoorn

Tijdens het carnavalsweekend werd er ook ‘gewoon’ gesport. Zo werden in Apeldoorn de Nederlandse Kampioenschappen Indoor Atletiek Junioren gehouden. Abel Kovacs-Borbas van Helmond Atletiek pakte de zilveren medaille op de 800 meter onder 18 jaar.

Naast zilveren medaillewinnaar Abel Kovacs-Borbas hadden nog vier andere Atletiek Helmond junioren zich voor deze kampioenschappen gekwalificeerd. Zijn clubgenoot Jorg Klomp stond ook in de finale van de 800 meter.

Nadat Kovacs-Borbas twee ronden aan de leiding had gestaan, passeerde de titelfavoriet en vervolgens de Amsterdamse winnaar hem. Abel was de enige die het hoge tempo kon bijhouden. Uiteindelijk moest hij de leider laten gaan, maar hij kon na de race toch nog op het podium komen om de zilveren medaille in ontvangst te nemen.

niemand sneller

Zijn clubgenoot Jorg Klomp, een jaar jonger en die volgend jaar ook in deze leeftijdscategorie zal uitkomen, had de dag ervoor een hele snelle tijd neergezet in de series. Dit was nodig om zich te plaatsen voor de finale. Hij eindigde uiteindelijk als vijfde. In zijn leeftijdscategorie heeft niemand in Nederland de afgelopen acht jaar sneller gelopen dan Jorg.

Op de 400 meter meisjes onder 18 eindigde Lieve Derks (nog onder 16) als achtste in een oudere leeftijdscategorie. Twee atleten van Atletiek Helmond stonden in de finale van het langste race-evenement. Anouk Langstraat eindigde als vijfde en Sanne Michiels als achtste.