ZSV weet weer wat het betekent om te winnen

Algemeen
188 keer gelezen

ZEILBERG – Een wedstrijd met twee gezichten, zo wordt wel eens gelezen. Nou, dit was er zo één. Het eerste halfuur was duidelijk voor de bezoekers van Heeze, maar het uur daarna was geheel voor de thuisploeg. De 4-2 overwinning was dus volledig terecht. Hoogtepunt was scheidsrechter Bouders, die de wedstrijd indien mogelijk door liet gaan, zich als laatste redmiddel niet liet misleiden door vlagsignalen en overal zijn neus bovenop wist te houden. Uiteindelijk was het voor de ZSV-fans een prachtig moment, vooral in de prachtige lentezon.

door: Martien van Rijt

Het begon met een minuut stilte bij het overlijden van ere-ZSV-lid Harrie Munsters. Na vijf minuten zorgde een verkeerde beslissing in de verdediging voor gevaar voor ZSV. Een Heeze-weddenschap werd weggegooid. Na ruim een ​​kwartier volgde een snelle aanval van de bezoekers, waarbij Luc Matheij aanvankelijk met een slide kon redden. Vervolgens kon Gijs Moerenhout de 0-1 scoren. Er was geen mogelijkheid om met de hoofdpersoon in discussie te gaan. De gasten waren duidelijk sterker. Vijf minuten later volgde de eerste grote aanval van de thuisploeg, die eindigde met een doelpoging van Thijs Bouwmans. Op het halfuur presenteerde een vrije trap van rechts zich uitstekend. Stan van Helmond ontdekte zichzelf op de tweede paal, maar wist niet wat hij met deze geweldige kans aan moest. Hij kon de bal niet raken. Even later werd hij ingehaald door de andere kant. De buitenspelvlag bleek terecht genegeerd en snel verwijderd. In eerste instantie leek het buitenspel, maar het doelpunt telde: 0-2. Vreemd genoeg was dit doelpunt het breekpunt van de wedstrijd.

Want het was niet de ploeg die aan de leiding stond die vervolgens een knappe prestatie neerzette, maar de ploeg die op de knieën leek te zitten. Gele kaart voor Heezenaar Niek van Bree, die Stan van Helmond probeerde te kaarten. Ook hier zag de scheidsrechter het goed. Vijf minuten voor rust was er een uitstekende aanval van de thuisploeg. Een voorzet van Davy Althuizen vanaf de rechterkant werd ternauwernood gemist door Stan van Helmond bij de tweede paal. Ik kon gewoon niet hoog genoeg komen. In dezelfde minuut schoot Stan van Helmond de bal naast. In de verlenging van de eerste helft kwam de bal heel goed bij Davy Althuizen terecht, die standvastig bleef en de bal over de doelman dubbelde. Bij rust was de stand al 1-2.

ZSV kwam goed uit de kleedkamer en oogde duidelijk dreigender dan de gasten. Vrije trap van Davy Althuizen in de 49e minuutMijn Het moment dat hij door de muur boven het doel verdween. Vijf minuten later viel het doelpunt waarvan iedereen voelde dat het zou komen. Een goed schot, maar het telde ook… De thuisploeg kwam dichtbij, en terecht.

Na een minuut spelen zeilde een hoekschop van rechts wonderwel in de verre paal, waar Davy Althuizen stond te wachten. Zijn kopbal ging net naast de paal. De thuisploeg leek vleugels te hebben en was duidelijk de sterke kant! in 63Mijn In de volgende minuut lanceerde hij opnieuw een goede aanval die hem het welverdiende voordeel opleverde. Koen Kuunders schoot: 3-2! Tim van der Steijn verving Stan van Helmond. Met nog ruim vijf minuten te gaan zag Luc Macnack regelrecht een rode kaart na een zeer gevaarlijk schot. Hij ging voor de bal, maar op een manier die niet bij een voetbalveld past. Tim van de Steijn raakte niet ernstig gewond. Remco Peggen verving Thijs Meulendijks. Een minuut later werd een vrije trap net over de lat van richting veranderd. Een minuut later stond het 4-2, nadat ZSV de buitenspelval ontweek. Koen Kuunders liet Davy Althuizen scoren. Vlak voor tijd verlieten Davy Althuizen en Rick Leenders het veld en werden vervangen door Luuk Engels en Marco Manders. Tot ver in de blessuretijd misten Luuk Engels en Thijs Bouwmans enkele kansen en daarna was het voorbij. 4-2, belangrijke triple voor de geel-zwarten en dat verdienden ze!

Donderdag is er een nieuwe poging om de wedstrijd ZSV-Hilvaria te spelen en aanstaande zondag spelen geel-zwart in Oirschot tegen nummer twee, Oirschot Vooruit. Vooral de volgende wedstrijd kan gunstige punten opleveren. Bij een overwinning staan ​​de geelzwarten plots negen punten voor op de directe degradatiezone.