Polaris-teams staan ​​aan de top van de competitie

Beide VC Polaris-teams deden dit weekend goede zaken. De heren hebben zich genomineerd voor promotie naar de landelijke afdeling. Ook de dames van de ploeg van Mierlo-Hout zijn teruggekeerd in de top van de Derde Klasse B.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd bekend dat het damesteam van Polaris goede zaken kon doen in de strijd om promotie. Dit kwam door de nederlaag tegen concurrent Skunk eerder die dag. De dames moesten zelf winnen van Hands Up, die met een zesde plaats eveneens kans maakte op promotie. Winsten waren dus nodig om de promotieambities levend te houden.

Polaris had vanaf het begin de beste game in eigen kamer, zonder al te veel te overtuigen. Halverwege de set kwam de ploeg op een 16-12 voorsprong en die kwam geen moment in gevaar. Die werd bekroond met een 25-19 overwinning in de set. In de tweede set had Polaris het moeilijker en bood Hands-up meer weerstand. Bij 20-20 was het echter Polaris die een kleine voorsprong wist te nemen dankzij een goede opslag en twee goede verdedigende acties van Fieke Vlamings. De situatie bleef spannend en uiteindelijk wist middenvelder Febe van den Reek dankzij een prachtige aanval de set definitief te winnen: 26-24.

Ga op jacht naar vijf punten

Ondanks de 2-0-voorsprong bleef Handsup aandringen. Hands-up nam een ​​voorsprong van 17-20, wat voor de thuisploeg het signaal was om hun spel op te voeren. Dankzij de service van Milou de Kort werkte de ploeg van Ellen van Bree hard om dichterbij te komen en aanvallender te scoren. 25-23

Uiteraard wilde Polaris de 5 punten intern behouden en bleef hard werken. Het hoogtepunt van deze set was een prachtige killblock van Fieke Vlamings. Aanvallend was het Iza Swinkels die de punten pakte, en de jonge Fleur Korbijn scoorde met een fraai blok het laatste punt: 25-17 en een prachtige 4-0 overwinning.Volgende week wacht ons een nieuwe uitdaging tegen Vocala, Polaris speelt om 16.30 uur uit

Mannen op de drempel van promotie

De Polaris-mannen nestelden zich stevig op de tweede plaats met een gemakkelijke uitoverwinning bij Donki Shot.Onder leiding van middenvelder Luc van Bree leed de ploeg van Den Dungen een hopeloze nederlaag met 0-4. De vastgestelde scores waren 16-25, 17-25, 10-25 en 20-25.

Polaris-coach Jaap van Bussel zal promotie naar de landelijke eerste divisie nauwelijks kunnen ontlopen, maar eerst moet hij het opnemen tegen Volley2B, dat aanstaande zaterdag om 19.00 uur sporthal ‘t Hout aandoet.