mannen en vrouwen winnen de beker

SportGewijzigd

De waterpolospelers van De Zaan versloegen de ijsberen en werden opnieuw bekerkampioen

Het dameswaterpoloteam van De Zaan won voor de vierde keer de nationale beker. In een herhaling van de finale van vorig jaar, eveneens gewonnen door De Zaan, vielen de Edese ijsberen in Den Haag met 12-10 (5-2, 3-3, 3-3, 1-2).

Ook de herenbeker ging voor het derde jaar op rij naar De Zaan. Na een moeizame start werd landskampioen GZC Donk uitgeschakeld met 11-7 (0-1, 4-3,4-1,3-2).

Doelman Van den Dobbelsteen blinkt uit

De Polar Bears-vrouwen waren in het eerste kwart niet aanvallend en De Zaan reageerde naar willekeur om er 5-2 van te maken. Die achterstand bleef lange tijd intact, totdat de zesvoudig Ede Cup-kampioen in het derde kwart van 5-9 naar 8-9 kwam.

Dankzij enkele uitstekende reddingen van doelman Britt van den Dobbelsteen bleef de gelijkmaker uit en trok De Zaan opnieuw weg. Nerida Drewes en Lieke Rogge scoorden drie doelpunten voor De Zaan.

Van den Dobbelsteen na het winnen van de waterpolobeker: ‘Het laat zien dat ik naar de Spelen moet’

Bij de mannen van Donk ontbrak doelman Joran Westerveld en tweede doelman Marijn van Wanrooij lag in het water. Hij had geen last van zenuwen en mede dankzij zijn reddingen maakte Donk er 3-1 van. Maar De Zaan was vanaf het begin sterker en toen de ploeg van Zaandam eindelijk het doelpunt wist te vinden, was de stand halverwege de wedstrijd weer gelijk: 4-4.

Phil Brantjes zette De Zaan voor het eerst op voorsprong bij 6-5. Vervolgens viel de Zaanse doelman Ted Huijsmans op en eindigde de wedstrijd in 10-5.