Sophie Tripp Kampioen Brabants – Reclame Geldrop-Mierlo | Belangen van de middenklasse

Sport
208 keer gelezen

WAALRE/MIERLO – Mierlose Sophie Tripp, 10, lid van Atletiek Helmond, is zondag uitgeroepen tot Brabant Cross-kampioen in de categorie U12.

Het parcours werd verreden in Meeuwven, in Waalre, en er werd over 2 ronden 1.200 meter verreden. Sophie keek de hele wedstrijd tegen een achterstand van 25 meter aan. Maar ze bleef doorgaan. Aan het einde van de tweede ronde voerde hij het tempo op en begon de kopman uit Eindhoven in te halen. Na de laatste bocht, met nog 60 meter te gaan, volgde een felle eindsprint richting de finish. Sophie naderde de leider en zij aan zij renden ze richting de finish. Sophie kwam als eerste over de finish en kan volgend jaar Brabants kampioen worden.