Medaillewinst Helmond Atletiek op de veldkampioenschappen

Gisteren werden in Waalre de Brabantse Kampioenschappen Cross (atletiek) gehouden. In totaal behaalden Atletiek Helmondse atleten zes podiumplaatsen tijdens het kampioenschap. In de categorie U12 werd Sophie Tripp uit Helmond (foto met nummer 438) Brabants kampioen.

In de jeugdgroep (U12) werd Sophie Tripp na een spannende wedstrijd uitgeroepen tot kampioen van Brabant. Gedurende de hele wedstrijd werden ze geconfronteerd met een achterstand van 25 meter. Maar aan het einde van de race haalde hij de kopman uit Eindhoven in. Hij naderde met nog 60 meter te gaan. In een spannende finish raceten de meiden zij aan zij naar de finish. Sophie kwam er als eerste overheen en was dus de winnaar.

Ook onder de senioren waren Atletiek Helmondse atleten succesvol. Bij de vrouwen pakte Anouk Langstraat brons op de Korte Cross. In de categorie onder 16 wonnen Tim Michiels en Lieve Derks zilver.

Sofie van Wouwe won de Sprintcross. Mike van Wouwe won brons in dezelfde Sprintcross heren. Sprintcross was een side-event tijdens deze kampioenschappen.

Sms via: Helmond Atletiek