Polaris-mannen volgen promoties, verliezen vrouwen

Afgelopen zaterdag keerden de Polaris-vrouwen na een ruw ontwaken huiswaarts. In de uitwedstrijd tegen de VC Jokers, bezitters van de rode lantaarn, leden zij een volkomen terechte 3-1 nederlaag. Bij de heren kon Polaris na twee zaterdagen rust het seizoen in eigen zaal hervatten tegen de VC Landgraaf heren 1. Het resultaat was een knappe overwinning.

Polaris, die in eigen kot begon met jonge spelers Tristen Koenen en Gideon Verhagen, begon goed aan de wedstrijd. Na een aanvankelijke voorsprong van 15-11 werd de set overtuigend gewonnen met 25-17. In de tweede set lieten de Helmonders met dezelfde opstelling ook zien dat de Limburgers niets te winnen hadden. Polaris scoorde vanuit alle posities en won ook deze set met 25-19.

De derde set bleef lange tijd gelijk, maar na de eerste time-out van coach Van Bussel met 21-19 werd ook deze set met 25-19 gewonnen. Bij een 3-0 voorsprong was het nu aan Polaris om alle buit in Helmond te pakken en dat is precies wat ze deden. De laatste set werd vrij eenvoudig met 25-20 gewonnen, onder luid applaus van de Polaris-bank en het aanwezige publiek.

Stappen richting het doel

De directe concurrenten voor positie 3 verloren allemaal punten. Hierdoor behaalde Polaris als nummer twee in het klassement een zeer goede directe promotie naar de felbegeerde eerste divisie.
Coach Jaap van Bussel: “Het is een mooie overwinning. Vijf hele belangrijke punten om ons doel te bereiken. Op de belangrijke momenten was onze verdediging ijzersterk. Ik ben trots op het hele team!

Slechte start voor de dames in Maastricht

In Maastricht begonnen de dames Polaris, die nog in de strijd zijn voor promotie naar de 2e divisie, niet goed aan de wedstrijd. De ploeg stond al snel met 12-7 achter. Na een kort herstel van de Helmonders waren het de Jokers die opnieuw de eerste set pakten. In de tweede set waren het Jokers die, ondanks diverse conversies, 25-14 wisten te scoren.

Pas in de derde set liet Polaris zien wat het echt in zijn mars heeft. Er werd met overtuiging gespeeld, wat het niveau duidelijk ten goede kwam. Er stond duidelijk meer druk op de opslag en ook aanvallend was de ploeg veel beter. De Helmondse dames wonnen met 12-25 en de ommekeer lag in lijn met de verwachtingen. Helaas duurde dit slechts tot een 5-8 voorsprong in de vierde set, waarna Jokers met sterk spel op voorsprong kwam in de set. Uiteindelijk werd de wedstrijd beslist met een setoverwinning van 25-22 in het voordeel van de Maastrichtenaren: 3-1.

Pijnlijk

Een zeer pijnlijke nederlaag waar Polaris zichzelf alleen maar de schuld van kan geven. Volgende week nieuwe kansen als de vrouwen een thuiswedstrijd spelen tegen Hand-Up, die nu nog maar 2 punten achter staan.

De Polaris mannen spelen zaterdag 2 maart om 17.00 uur in Den Dungen tegen Donki Sjot heren 2, laatste groep van de tweede divisie D.