De Batavia Swim-jeugd in Lelystad boekt landelijk succes

Vijf Batavia Swim junioren uit Lelystad boekten afgelopen weekend succes tijdens de jaarlijkse Speedo finale in zwembad De Vliet in Leiden. De zwemmers behaalden samen maar liefst 4 bronzen en 2 zilveren medailles.

De jaarlijkse finale is de competitie voor de snelste junioren (zwemmers tot en met 12 jaar) van Nederland. Aan deze wedstrijd kunnen de 24 beste zwemmers per jaar (geboortejaar) deelnemen. Aleysa Jandroep, Brayden Onstwedder, Dinand Gerritsen, Thomas Metz en Milan Metz wisten zich op vrijwel alle afstanden te kwalificeren.

Nooit eerder stonden zoveel Batavia Swim-zwemmers aan de start. De junioren van de Lelystadse club strijden tegen zwemmers van de beste en bekendste clubs van Nederland.

Aleysa won brons op de 100m rugslag, Brayden werd na een spannende strijd derde op de 100m schoolslag en won brons en Thomas won zijn felbegeerde bronzen medaille op de 100m schoolslag.

Milan behaalde maar liefst drie podia: zilver op de 100 meter schoolslag, brons op de 100 meter rugslag en met een persoonlijk record van maar liefst 13 seconden werd hij tweede op de 200 meter wisselslag en won daar ook zilver. .

Dinand zwom op drie afstanden naar de top 10.

De vijf Lelystadse zwemmers behaalden veel persoonlijke records.