SC Heerenveen baart FC Volendam nog meer zorgen

VOLENDAM – FC Volendam leed zondagavond de zestiende nederlaag van dit Premier League-seizoen en staat daardoor weer op de laatste plaats. Thuis waren ze kansloos tegen SC Heerenveen: 0-4.

De Friezen namen meteen het heft in handen en kwamen snel op voorsprong. Haye ontsloeg Van Amersfoort met een fraaie steekpass en maakte de bal af. Sahraoui en Van Amersfoort verzuimden voor rust het tweede doelpunt van Heerenveen te scoren, waarna een volley van Mühren aan de overkant werd gered door Van der Hart.

Na rust werd het doelpunt van Bochniewicz afgekeurd, maar voor de Volendammers was dit slechts uitstel van executie. Met de doelpunten van Olsson, enigszins gelukkig, en de tweede van Van Amersfoort, was na een goede pass van Van Beek de wedstrijd beslist. Na flink wat gemiste kansen scoorde Haye uiteindelijk de 0-4.