Doelpuntloos gelijkspel bij Euroborg – FC Groningen

Vrijdag 23 februari 2024 om 21:56 uur

FC Groningen speelde vrijdagavond op de Euroborg met 0-0 gelijk tegen Helmond Sport. De Trots van het Noorden kon de taaie bezoekende verdediging zowel in de eerste helft als na de pauze niet overwinnen. De Brabanders probeerden snelle tegenaanvallen uit, maar geen van beide ploegen scoorde.

FC Groningen en Helmond Sport scoorden in de eerste helft niet veel doelpunten. Romano Postema kreeg de eerste kans voor FC. De aanvaller ontving de bal na bijna twintig minuten spelen in het gebied, maakte een beweging met zijn linkerbeen en schoot uiteindelijk in het zijnet. Na een goede push veroverde Isak Määttä na ruim een ​​half uur de bal in het strafschopgebied, maar zijn voorzet werd op het laatste moment benut door de Helmondse verdediging.

Regelmatig bevond de FC zich met een blok van acht veldspelers en een doelman. De tegenstander kreeg echter vlak voor het einde van de eerste helft de beste mogelijkheid om te scoren. Giannis Fivos Botos eindigde binnen de paal na een bezoekende hoekschop.

FC Groningen verkocht 19.791 kaartjes voor de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. Na de pauze speelde de ploeg tegen de fanatieke noordtribune. Na vijftig minuten spelen kreeg Postema de kans om vanuit het strafschopgebied te schieten en een paar minuten later was Thom van Bergen het sluitstuk van een snelle aanval over veel dammen heen. Het schot ging naast. Doelman Hidde Jurjus redde zijn ploeg na tien minuten spelen in de tweede helft met een knappe redding na een snelle tegenaanval van Helmond Sport.

Een kwartier voor tijd nam Leandro Bacuna een vrije trap vanaf zo’n dertig meter rond de muur die doelman Wouter van der Steen had gebouwd. De doelman pakte de bal uit de linkerhoek. Met Rui Mendes en Kristian Lien hadden de Groningers zojuist nieuwe aanvallers toegevoegd. Fofin Turay voegde zich later bij hen.

Voor de FC had het geen zin. De harde verdediging van Helmond Sport was niet te verslaan, waardoor de wedstrijd op Euroborg eindigde zoals hij begon: 0-0. Aanstaande donderdag staat FC om 20.00 uur in De Kuip tegenover Feyenoord in de halve finale van de TOTO KNVB Beker. Vrijdag 8 maart spelen zij weer thuis, met als rivaal MVV. Ook dat duel begint om 20.00 uur.