Helmond Sport pakt een welverdiend punt in Groningen

Na acht nederlagen op rij in Groningen (vier in de eerste divisie, twee in de Eredivisie, één in de play-offs en één in de beker) pakte Helmond Sport een punt tegen de ‘trots van het noorden’ op de Euroborg . vanavond.

Coach Bob Peeters koos voor het aanvallerduo Kaars en Marin.

Terwijl John van ‘t Schip nog steeds twijfelt over de ombouw van zijn ploeg naar een 5-3-2-systeem, had Bob Peeters de knoop al doorgehakt. Het centrum van de verdediging werd gevormd met Van den Eynden, Krätschmer en Kreekels, Joeri Schroijen is in dit systeem de ideale vleugelverdediger om de aanval te ondersteunen.

Joeri Schroijen liep langs de linkerflank.

Laatstgenoemde deed samen met Martijn Kaars ook mee in de eerste twee gevaarlijke situaties bij het Groningen-doel. De grootste kans kwam echter van de bekende man van vorige week, maar Álvaro Marín zag uiteindelijk de bal over het hoofd.

Vanavond zal er geen bekendheid zijn voor Marín.

De thuisclub vond het erg lastig gaten te vinden in de verdediging van Helmond. Romano Postema vond ooit het zijnet (er zat ook geen gat in) en de Noor Isak Määttä nam een ​​penalty na een duel met rechtsback Bram van Vlerken. In de drie minuten blessuretijd van de eerste helft kwamen de Groenwitten echter uitstekend weg toen de Griek Botos na een hoekschop op de paal terechtkwam.

Startplaats voor Lucas Vankerkhoven.

Het eerste deel van de tweede helft was behoorlijk levendig, binnen drie minuten hadden Postema, Bacuna en Van Bergen het eerste doelpunt in zicht. Na een moeizame redding van doelman Van der Steen was het echter Helmond Sport dat een grote kans kreeg op de tegenaanval. Kreekels gooide Kaars de diepte in, maar de topscorer van KKD werd in de val gelokt door doelman Hidde Jurjus. In de rebound scoorde Schroijen eveneens 0-1, en dit zou niet Helmonds laatste kans zijn op de eerste overwinning in Groningen sinds mei 1976. Kaars kon zijn eenzaamheid niet vervolledigen met een assist voor invaller Lorentzen, in de tijd van korting. Van Vlerken kon zijn lange aanloop richting doel niet benutten na een goede onderschepping op eigen helft.

Lorentzen-vervanging.

In de rij gaan staan Helmond Sport: Wouter van der Steen; Bram van Vlerken, Flor Van den Eynden, Pius Krätschmer, Mees Kreekels, Joeri Schroijen (84′ Doke Schmidt); Lucas Vankerkhoven, Michel Ludwig (68′ Arno Van Keilegom), Giannis-Fivos Botos (90’+3 Michael Chacón); Martijn Kaars, Álvaro Marín (68′ Håkon Lorentzen).
Rood Geel: Nee.
Op de bank en niet gewisseld: Joseph Amuzu, Peter van Ooijen, Tarik Essakkati, Robin Mantel (doelman) en Ramón ten Hove (doelman).
Afwezig: Anthony van den Hurk, Mohamed Mallahi, Enrik Ostrc, Elmo Lieftink, Bryan van Hove en Mohammed Amin Doudah.