De Graafschap verliest in het verschroeiende Hengelo van Al Nasr

De Graafschap verloor zaterdag de oefenwedstrijd tegen Al Nasr uit Dubai. In de zinderende hitte van Hengelo werd de wedstrijd in vier delen gespeeld (tweemaal 45 minuten, tweemaal 15 minuten) en won het team van de VAE met 1-2.

Op het PAX-veld begonnen de teams ondanks de hitte met veel energie. Jesse van de Haar zette de Doetinchemse ploeg na ruim tien minuten spelen op voorsprong, bijgestaan ​​door Jeffry Fortes. Ali Mabkhout, een aanvaller met grote scoringsfaam in de Verenigde Arabische Emiraten, scoorde een paar minuten later het doelpunt voor Al Nasr van coach Alfred Schreuder. Beide ploegen scoorden momenten, maar in de eerste helft van in totaal zestig minuten vielen er geen doelpunten meer.

In de tweede helft speelden de Superboeren met een heel ander team. Onder meer nieuwkomer Ibrahim El Kadiri kwam binnen en zorgde met een gevaarlijke actie voor dreiging. Zijn schot belandde op de lat. Iuri Medeiros bezorgde Al Nasr tien minuten voor tijd de 1-2 overwinning. De volgende trainingswedstrijd van De Graafschap is vrijdagmiddag tegen PEC Zwolle.