Droom Oranje spat uiteen, grote teleurstelling in Purmerendse restauratie

PURMEREND – Veel horecagelegenheden in Purmerend zaten woensdagavond bomvol met bezoekers die de wedstrijd Engeland-Nederland op een gigantisch scherm keken. De vreugde na het snelle doelpunt van Xavi Simons maakte al snel plaats voor teleurstelling na het bijna even snelle doelpunt van Harry Kane. De Engelsman profiteerde enthousiast van de makkelijk toegekende strafschop van scheidsrechter Swayzer en maakte er 1-1 van voor zijn ploeg. Engeland putte de moed uit de krijger om opnieuw het gaspedaal in te trappen. Omdat Oranje niet hoefde te reageren, kon de ploeg van Ronald Koeman in de eerste helft met wat geluk stand houden.

De tekst gaat verder onder de foto.

In de tweede helft een heel ander Nederlands elftal. De figuren waren in goede vorm, de verbinding van achteren was beter georganiseerd en zo profiteerde Nederland steeds meer van de Engelsen. Het vertrouwen van de fans en vriendelijke toeschouwers van de gastronomie van Purmerend groeide van minuut tot minuut. Gedurende de tweede helft leek het erop dat Nederland en niet Engeland de bevrijdende 2-1 zouden behalen. Watkins, de gevaarlijke spits van Aston Villa en vervanger van Harry Kane, dacht daar anders over. Opgemerkt moet worden dat hij in de 88e minuut vanuit een onmogelijke hoek de 2-1 overwinning voor Engeland scoorde.

Het sprookje voor Nederland eindigde uiteindelijk en de horecabezoekers vertrokken teleurgesteld. Helaas staat Nederland-Spanje zondagavond niet in de finale.