FC Groningen vervolgt de strijd om de tweede plaats tegen Helmond Sport

Helmond Sport moet vrijdagavond in de Euroborg het volgende slachtoffer worden. Een verkeerde stap in deze fase van de competitie lijkt de directe promotiekansen onmiddellijk te verkleinen. De favorieten Roda JC op de tweede plaats en ADO Den Haag op de derde plaats met twee nederlaagpunten minder dan FC Groningen laten het hele seizoen een stabiele indruk achter. En hij maakt weinig fouten.

FC Groningen komt in de derde helft op voorsprong, wat eens te meer de mooie fase onderstreept die de ploeg van trainer Dick Lukkien doormaakt. Na de solide 3-0-zege afgelopen zondag in Eindhoven is het nu zaak om het dertiende Helmond opzij te zetten. Dat moet gebeuren zonder Wouter Prins. De linksback stond afgelopen weekend aan de kant met een hamstringblessure en is herstellende. Isak Määttä is zijn vervanger.

In de uitwedstrijd op vrijdag 22 september was er een dubbele dienst. Pas in de 95e minuut maakte Liam van Gelderen het winnende doelpunt, Groningen won met 2-1. Het grote gevaar voor de Brabanders is topscorer Martijn Kaars. De aanvaller staat al op 19 doelpunten en is topscorer van de Eerste Divisie. De competitie is dermate geëvolueerd dat FC Groningen veruit de favoriet is in de eigen Euroborg en de punten thuis zou moeten kunnen houden.

Het is de negende ontmoeting tussen de twee ploegen in Groningen in de Eerste Divisie. En het is de eerste keer dat Helmond Sport wordt uitgenodigd in de Euroborg. In de voorgaande acht ontmoetingen won FC Groningen vijf keer, eindigde tweemaal in een gelijkspel en FC moest één keer punten inleveren. De laatste overwinning dateert van 24 januari 2000. De stand was 2-0 dankzij doelpunten van Martin Drent en Ivar van Dinteren. De aftrap is vrijdagavond om 20.00 uur.