Nederland verliest van Oostenrijk – Zaandamsdagblad.nl

BERLIJN – Het Nederlands elftal is na een 2-3 nederlaag tegen Oostenrijk derde geworden in groep D van het EK. Daarom is de tegenstander in de ronde van 16 nog onbekend. Terwijl Frankrijk gelijk speelde tegen Polen, werd Oostenrijk verrassend zelfs groepswinnaar.

Het Nederlands team, met Geertruida, Veerman en Malen in de basis, begon slecht en gaf de bal te vaak weg. Binnen zes minuten werd dit bestraft: Prass zette vanaf links voor en Malen schoot de bal in eigen doel. Oostenrijk gaf de bal vervolgens aan Nederland, dat moeite had een opening te vinden. Dat zorgde voor kansen voor Reijnders en Malen, maar geen van beiden raakte de bal goed. Bondscoach Koeman keek ruim een ​​half uur naar het gevecht en verving Veerman door Simons.

Nadat Verbruggen achtereenvolgens doelpunten van Sabitzer en Arnautovic voorkwam, was de stand twee minuten na rust gelijk. Geertruida won de bal, Simons ging en Gakpo rondde met een fraaie krul af in de verre hoek. Oranje leek wakker, maar kort daarna scoorde Schmid met een kopbal de stand op 1-2 na een voorzet van Grillitsch. Nederland stond erbij en keek ernaar. Depay maakte opnieuw gelijk met een voorzet van invaller Weghorst, maar verloor al snel Sabitzer uit het oog en gaf nog een doelpunt weg: 2-3.