Alle halvefinalisten van de Zaanstad Cup bekend

Vandaag is de grote finaledag van de FEBO Zaanstad Cup, die dit jaar in Zaandijk wordt gehouden. De wedstrijden beginnen om 11.00 uur in de ochtend en aan het einde van de dag weten we wie de prijzen meeneemt naar hun eigen dorp of stad. Het toernooi begon dinsdag en vrijdag werden de definitieve halve finalisten bekend gemaakt.

Vrijdagavond was er weer veel bedrijvigheid op het complex van de zvv Zaandijk ter gelegenheid van de vierde dag van de Zaanstad Cup. Het publiek kon genieten van de spannende uitslag in groep D. De teams waren zeer aan elkaar gewaagd en de verschillen waren er ook klein zowel op het veld als in het klassement. Assendelft deed wat ze moesten doen om kans te maken op een plek bij de laatste vier. Zelf won ze twee wedstrijden van Hercules Zaandam (1-0) en Sporting Krommenie (za) (3-0) en moest daarna wachten op een mogelijke fout van Saenden. De Wormerveders wonnen de eerste wedstrijd van Hercules Zaandam, maar werden in de laatste groepswedstrijd tegen RCZ op een 0-0 gelijkspel gehouden. Assendelft plaatste zich daardoor dankzij een beter doelsaldo voor de halve finales.

De rivaal is de winnaar van groep C, Fortuna Wormerveer. Na een aantrekkelijke wedstrijd (1-0) won de ploeg de onderlinge wedstrijd tegen Fortuna O23 en versloeg ook ZCFC met 2-0 (zie foto in de header). Dankzij de overwinningen bleef Fortuna als enige herenploeg clean. De tweede plaats in de groep werd uiteindelijk WSV’30, na zoals verwacht FC Zaanstreek en Fortuna Wormerveer O23 te hebben verslagen.

Dames

Bij de vrouwen hadden favorieten WSV’30 en Assendelft zich na de eerste wedstrijd van de avond al geplaatst voor de halve finales. WSV’30 versloeg RCZ met ruime voorsprong en Assendelft won van uiteindelijke nummer drie Blauw Wit Wormerveer. Na een 2-0 overwinning in de favorietenwedstrijd gaat WSV’30 verder als nummer één in de groep.

Dames VV Assendelft (Foto: SportsGen)

Nederland – Frankrijk

Na de wedstrijden bleven veel toeschouwers en teams om de Euro Cup-wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk op grote schermen te bekijken. De ietwat tegenvallende wedstrijd kon de pret echter niet drukken en net als de voorgaande nachten bleef het Sportpark Schanszicht lange tijd onrustig.

Laatste dag

Zaterdag is de grote finaledag van de Zaanstad Cup, waar alle teams in actie komen. Naast de halve finales worden er wedstrijden gespeeld om de resterende finaleplekken te bepalen. De eerste wedstrijden beginnen om 11.10 uur en de prijsuitreiking is om 17.45 uur. De halve finales bij de dames zijn om 12.00 uur en de finale om 15.20 uur. Het schema voor heren is 13.45 uur.

VV Assendelft – Hercules Zaandam. (Foto: SportsGen)

programma van de halve finale
KFC – Rood Wit Zaanstad
Fortuna W. – Assendelft

KFC VR – Assendelft VR
WSV’30 VR – Zaandijk VR

Eindklassement heren groep C: Fortuna F (4-12); WSV’30 (4-9); Fortuna WO23 (4-6); ZCFC (4-3); FC Zaanstreek (4-0)

Eindklassement heren groep D: Assendelft (4-8); Saenden (4-8); Sp.Krommenie (zaterdag) (4-4) RCZ (4-3); Hercules Zaandam (4-2);

Eindklassement groep B vrouwen: WSV’30VR (4-12); Assendelft VR (4-9); Blauw Wit W VR (4-6); Saenden/SVA VR (4-3); RCZ VR (4-0)

Alle programma’s, uitslagen en klassementen zijn tijdens de toernooidagen te volgen op Voetbal Varia Zaanstreek. Klik hier om de eindscores, resultaten en het schema van deze week te bekijken..

Door: Orkaan Sports Editorial. Foto’s: SportsGen.