HCSC behoudt haar positie dankzij de ongrijpbare Gorissen

PURMEREND – HCSC wist voor het tweede jaar op rij via de play-offs in de derde divisie te blijven. De ploeg van coach Michel Kakisina zette in de drie extra wedstrijden een collectieve prestatie neer en scoorde maar liefst zeventien doelpunten, met een hoofdrol voor Clifton Gorissen. De aanvaller wist voor de tweede week op rij vier doelpunten te maken en vooral dankzij dit versloeg de Helderse ploeg zaterdag CVV Vriendenschaar met 5-1.

Het HCSC werd een week geleden gewaarschuwd door Voorsprong Utrecht, dat toen met 8-3 verloor van Heldernaren. Volgens deze rivaal was CVV Vriendenschaar uit Culemborg een sterke ploeg die nipt de vierde divisietitel miste. Op het Purmersteijnveld in Purmerend had de ploeg van Kakisina echter niet veel te vrezen van de tegenstander en feitelijk werd de wedstrijd al bij rust beslist door een uitstekende Gorissen. Na de vier doelpunten van de week ervoor was hij ook niet meer te stoppen voor de Culemborgers en scoorde halverwege de eerste helft al een hattrick. Toen Björn Meijerink vlak voor rust de 0-4 maakte, werd duidelijk dat HCSC volgend seizoen weer in de derde divisie zou spelen.

Het tweede deel kon dus schriftelijk worden opgelost, alhoewel Vriendenschaar via Van Engen iets terugstuurde. De eindstand ging echter wederom naar Gorissen, die na een uur spelen de stand op 5-1 bracht met zijn vierde doelpunt. Naderhand geloofde de HCSC het en de frustratie overheerste in de Vriendenschaar, wat bij het laatste fluitsignaal bijna tot opschudding leidde. De Helderse ploeg liet zich echter niet provoceren en concentreerde zich vooral op de afterparty en keek ook vooruit naar het nieuwe seizoen, waarin het hoopt vroeg veilig te spelen of zelfs om de topplaatsen te strijden.

HCSC – CVV Amistad 5-1 (4-0)

6. Gorissen 1-0
12. Gorissen 2-0
21. Gorissen 3-0
45. Meijerink 4-0
49. Van Engen 4-1
60. Gorissen 5-1

HCSC-configuratie: Coco, Janki (54. Rahakbauw), Bregman, Meijerink, Lacroes, Zwart (81. Zioh), R. Vet, Wassenburg, Tomasouw (81. Bonevacia), P. Vet (73. Camara) en Gorissen.