DEZE 2 gaat richting eersteklas reservering

Afgelopen zaterdagmiddag versloeg Esto 2 Donk 2 uit Gouda met 0-1 in de play-off voor promotie naar het reserveteam van de eerste divisie. De overwinning was zeker niet gemakkelijk.

Wit

Weinig duidelijke kansen.

In de eerste helft waren er weinig kansen van beide ploegen. Donk kreeg de grootste kans nadat het vlagsignaal van grensrechter William Groeneveld werd genegeerd. Gelukkig voor DIT ging de bal naast het doel en was er enige gerechtigheid. Met een 0-0 stand trokken de ploegen naar de prachtige Donkse kleedkamers.

Meer spektakel in het tweede deel

Een zware overtreding op Jeroen van der Zanden leverde de dader een regelrechte rode kaart op. De overschotsituatie duurde echter maar een paar minuten omdat ook het koekje met een rode kaart op zak mee naar de kleedkamer kon. Een volgend doelpunt werd voor beide ploegen afgekeurd. Aan de kant van Gouda vanwege handbal en buitenspel van DIT. Een opvallende redding in de 90e minuut van doelman Thijs van Zoest zorgde ervoor dat beide ploegen na de reguliere speeltijd in evenwicht bleven.

DEZE prijswinnaar

Er moest een winnaar zijn, dus de wedstrijd werd verlengd. Dit was met name bij het nastreven van het eerste doelpunt. Het duurde tot de 117e minuut voordat de bal in het net lag. Met een goede individuele actie wist Tom de Wilde de Goudse doelman te verslaan.

Coach Oscar de Heij was tevreden over de inzet van het hele team. “We hebben hard gewerkt en hard gevochten. Uiteindelijk was het een mooie prestatie van de ploeg waarbij ook drie JO-19 jeugdspelers een goede prestatie lieten zien. Tot volgende week! “Dan speelt ESTO om 11.30 uur thuis tegen Zuidland 2 en de ploeg verwacht veel aanmoediging van ESTO-fans.”