Jodan Boys wint in Lelystad en zit in de wachtkamer

Jodan Boys keek voor de wedstrijd scheef naar Aalsmeer. Als FC Aalsmeer punten laat liggen, kan Jodan Boys alsnog de promotie-play-offs bereiken. Dit scenario zou snel van tafel kunnen worden geveegd. De wedstrijd in Aalsmeer werd vroegtijdig gestaakt omdat het veld onspeelbaar was. Jodan Boys deed wat ze moesten doen en versloeg Batavia’90 met 0-3.

Rabobank

Licht van hoop

Ja, een sprankje hoop op iets meer had het team overgenomen. Met deze instelling begonnen de jongens ook aan de wedstrijd. Binnen drie minuten stond Jodan Boys op een 0-1 voorsprong. Milan Harteloh kopte een goede hoekschop perfect. Jodan Boys bleef na deze vroege voorsprong goed voetbal spelen. Yassire Hamdani, die zijn laatste wedstrijd voor Jodan Boys speelde, kreeg een goede steekpass tegen Fahim Musaui (zie voorfoto) Voor de keeper aarzelde de linkeraanvaller niet en schoot de bal in het doel. Jodan Boys werd na tien minuten goed gedomineerd.

De seconde

Het is niet zo dat Batavia’90 het spel liet lopen, verre van dat. De thuisploeg had in de finale meerdere keren pech. Een voorbeeld was een schot dat buiten het bereik van Roy Rondeltap ging en in de handen van de doelman op de binnenkant van de paal belandde. Net toen iedereen vond dat Batavia’90 het veldspel in een doelpunt moest omzetten, schoot Musaui Jodan Boys met een veilige marge van drie. Alex van Waardenberg ging goed door op rechts. Hij gaf de bal door aan Musaui, die met een nauwkeurig schot vanaf de rand van de zestiende onstuitbaar in de rechterkant van het zijnet schoot.

Debuut Daniël Eind

In feite kunnen we het tweede deel schriftelijk afwijzen. De thuisploeg scoorde opnieuw een schot op de lat. Hamdani kwam weer dichterbij. Verder werd de tweede helft gedomineerd door wisselingen in het publiek bij de afscheidnemende Batavia’90-spelers. Misschien wel het hoogtepunt was het debuut van Daniël Eind. De eerstejaars mocht tien minuten voor tijd zijn opwachting maken en dat doet ons volgend seizoen uiteraard verlangen naar meer.

En nu?

Nu is het afwachten wat de uitslag van FC Aalsmeer – Montfoort SV’19 zal zijn voor Jodan Boys. De thuisploeg moet winnen van Montfoort SV’19, dat al veroordeeld is vanwege deelname aan de play-offs om uit de tweede divisie te blijven. De verwachting is dat Don Mimpen en zijn mannen er dinsdag een echte wedstrijd van zullen maken. Dinsdag om tien uur weten we of het Jodan Boys-seizoen wordt verlengd met play-offwedstrijden.

Heb je nieuws?  Stuur ons een whatsappje!

Heb je nieuws? Stuur ons een whatsappje!