Blue Babes nationaal rugbykampioen dames na het verslaan van DIOK

Kort na de aftrap scoorde Inger Jongerius de eerste try. Lisanne van het Schip vuurde de conversie tussen de palen af. Esmee Ligtvoet wist halverwege de eerste helft wel raad met een strafschop. Even later onderschepte de Leidse aanvoerder de bal, rende op volle snelheid en scoorde een try die ze zelf omzette: 7-10. DIOK kon de voorsprong echter niet vasthouden. De schijnbaar onvermoeibare Nicky Dix zette de ‘Babes’ bij rust op voorsprong met een 12-10-voorsprong.

In de tweede helft bracht Kyra Elzinga de marge in de vierde minuut op 7 punten: 17-10. Even later werd een doelpunt van DIOK, met kans op een gelijkspel, afgekeurd. Dit verminderde de strijdlust van de Leidse vrouwen niet, maar de score viel aan de andere kant. Na 24-10 duurde het tot de laatste seconde voordat de Blue Babes de eindstand op het scorebord zetten.

Voor Pien Selbeck was het haar eerste grote prijs als coach. Twee jaar geleden veroverde ze als speelster de landstitel met de groep Blue Waves: RC Hilversum en RC Waterland. “Ik ben helemaal gelukkig, maar er was geen moment dat ik zeker was van de overwinning. Vooral in de eerste helft had een DIOK-try het spel kunnen omdraaien”, blikt Selbeck terug. “Ik denk dat we in de eerste helft te professioneel speelden. Zonder passie. Dat was in de tweede helft veel beter.”

Voor Dafne Meijwaard-Van der Kade was deze derde keer de charme. De 38-jarige verving Nicky Dix in de finale. “Kort daarna scoorden we en ik had het gevoel dat we de wedstrijd tot het uiterste gingen drijven”, aldus de rekwisiet.