ASV ’33, klaar voor de play-offs

Sport Sport Sport

Aarle-Rixtel – In de laatste wedstrijd van de reguliere competitie won ASV ’33 met 2-0 van De Braak. Voor de bezoekers uit Helmond betekende dit directe degradatie. De thuisploeg kan zich opmaken voor de play-offs.

ASV 33 kwam in de tweede minuut op voorsprong. Een diepe bal van Bart Vermeulen werd door Thimo van der Steen richting doel geduwd, waarmee de doelman van de tegenstander werd verslagen: 1-0. De Braak moest winnen om een ​​kleine kans op directe degradatie te voorkomen. De ploeg slaagde er echter niet in druk uit te oefenen op ASV ’33. Sterker nog, de thuisploeg was meester en heer en speelde ondanks het ontbreken van vier basisspelers bij vlagen goed voetbal. Een reeks vloeiende aanvallen resulteerde in verschillende 100% kansen. Dit alles werd echter over het hoofd gezien, waardoor bezoekers stiekem op een verrassing hoopten. Totdat Tim Verbakel een tegenstander binnen het strafschopgebied tegenkwam en de bal in de verre hoek schoot: 2-0. De ASV ’33 bleef goed combineren en gaf niets weg. Het was een wonder dat het bij rust nog maar 2-0 stond.

ASV ’33 domineerde ook in de tweede helft. De bezoekers probeerden harder te drukken en harder te proberen, maar gevaarlijk werden ze niet. De thuisploeg speelde de wedstrijd rustig af, met het oog op de play-offs. Toch werden er nog een aantal kansen gecreëerd. De grootste ging naar Jeffrey Ket. Na een goede actie van Leon van Geel kreeg hij de bal op maat, maar hij schoot over in het open doel. En zo bleek de rustuitslag ook het eindresultaat.

ASV ’33 eindigde als derde in de reguliere competitie, achter Lierop en ELI. Als winnaars van de eerste periode kunnen de rojiblancos zich opmaken voor de play-offs voor promotie naar de derde divisie. Om dit te bereiken moet ASV ’33 drie tegenstanders uitschakelen via het knock-outsysteem. In de eerste ronde neemt ASV ’33 het op tegen HBSV uit Hout-Blerick (bij Venlo). Deze wedstrijd is op zondag 2 juni om 14.30 uur. Uiteraard hebben de rojiblancos veel steun van de fans die met hen meegereisd hebben.