Opnieuw een slechte wending voor het Goudse fonds

Gouda had zich als doel gesteld om niet als laatste te eindigen in de vierde divisie B, zo stelde coach Romeo el Bouazatti enkele weken geleden. Een nobel doelpunt, maar in de wedstrijd waarin het moest gebeuren, tegen rivaal CVC Reeuwijk, werd van dat voornemen in de praktijk weinig verwezenlijkt: een 6-1 nederlaag.

Rabobank

Want als je in de eerste minuut voor en na de pauze een doelpunt tegen krijgt, ontbreekt het de ploeg aan de nodige scherpzinnigheid. En als de tegenstander ook nog eens drie keer uit een corner kan koppen, dan ontbreekt op die momenten alles. Kortom geen beste prestatie van Gouda, die zeker niet in de sterkste opstelling mee kon doen en nu definitief laatste staat in de vierde klasse B.

Volgende week wordt de competitie op eigen veld afgesloten tegen de eveneens roodwitte en zelfverzekerde Cabauw, die blijkbaar ook een vrije dag had na de 0-5 thuisnederlaag tegen Siveo ’60, die de kansen op directe winst levend hield. SC Woerden en Linschoten zijn definitief veroordeeld tot de play-offs en VEP is, in tegenstelling tot wat we vorige week zeiden, de enige ploeg die nog niet zeker is.

Aan de top wordt de titel alleen betwist door Groeneweg en Bergambacht. Groeneweg komt met 1 punt voorsprong terecht bij SC Woerden en Bergambacht speelt thuis tegen CVC Reeuwijk, dus beiden hebben rivalen die niet meer voor niets spelen.

Zoals gezegd finisht Gouda tegen Cabauw, die qua punten vooral gebaseerd was op de overwinning in de eerste helft. Voor hen is de wedstrijd tegen Gouda een goede voorbereidingswedstrijd op de promotie-play-off en voor Gouda de kans op revanche en een positieve afsluiting van een zeer slecht seizoen.

ZATERDAG 18 MEI 2024: CVC REEUWIJK – GOUDA; DOELSTELLINGEN YOURI KALMEIJER 1-0 (1E MINUUT); LUCAS VAN HOOGSTRATEN 1-1 (MINUTE 8); THIJMEN VAN SPRANG 2-1 (MINUTE 12); VREDE; ROBIN SLINGER 3-1 (MINUTE 46); YOURI KALMEIJER 4-1 (STRAF; MINUUT 50); FRED PLOMP 5-1 (MINUTE 65) EN THIJMEN VAN SPRANG 6-1

Goudse opstelling: 1. Dealy Snoek; 2. Salah Azaaj; 3. Amina Marhoub; 4. Dennis Nederveen (A); 5. Najim Akabbouz; 6. Hassan Ouahabi; 7. Lucas van Hoogstraten; 8. Mamush Verkerke; 9. Hicham Boussaboun; 10. Mustafa Massaoudi; 11. Farhan Tchadjobo; 12. Ivo Heikoop; 14. Niels Mouthaan

Heb je nieuws?  Stuur ons een whatsappje!

Heb je nieuws? Stuur ons een whatsappje!