Sv Ouderkerk speelt gelijk tegen rivaal FC Purmerend

13 mei 2024 om 11:57 uur

Voetbal

KERK VAN OUDERS In deze voorlaatste competitiewedstrijd ging FC Purmerend op bezoek bij Ouderkerk. Aan de gelijke stand kwam een ​​einde, al schreeuwde de stand in het klassement om een ​​overwinning voor SvO, op zoek naar een veilige achtste plaats, om zo de nacompetitie (die mogelijk tot degradatie zou kunnen leiden) te ontlopen. Die overwinning lag binnen ons bereik. In de vijf minuten extra tijd kreeg Ouderkerk nog twee kansen, maar benutte deze niet. Beide keren verdween de bal over de top.

SvO speelde de eerste helft goed en gaf vrijwel niets weg. Er waren ook kansen, zoals in de 8e minuut. Pepijn de Koning stuurde een uitstekende voorzet vanaf de rechterflank. Een kopbal van Jim Kleine Staarman ging naast. In de 18e minuut volgde een voorzet van Hidde Boonstra, nu vanaf links. Daan van Unen was nog maar één kop verwijderd van een gevaarlijke situatie.

Ook Purmerend kreeg enkele kansen. In de 24e minuut ging een kopbal naast en in de 28e minuut een vrije trap op de rand van de zestiende minuut. Doelman Dax de Wit stond op de juiste plek.

VISSEN

In de 31e minuut moest hij nog vissen. Bij een hoekschop belandde de bal in Randy Balgun, die Dax versloeg met een volley en een rebound in de rechterhoek (0-1).

Na rust ging Ouderkerk voortvarend van start en Tijmen de Bouter zag, na goed doorzettingsvermogen, de bal in het zijdoel belanden. Hierdoor ontstonden er meer mogelijkheden voor SvO. In de 60e minuut volgde een vrije trap van Dave Montijn en vervolgens Daan van Unen met grote inspanning. In het daaropvolgende duel werd niet gescoord en leek SvO op een nipte nederlaag af te stevenen, ook al omdat scheidsrechter Groenewold kort daarna de commotie liet voor wat het was, nadat Ouderkerk vond dat hij recht had op een strafschop (hem weer neerhalen/duwen in het strafschopgebied). Een nederlaag zou hoe dan ook degradatie betekenen.

OOK

Coach Hans Verhoogt voerde vervolgens een reeks wijzigingen door en de druk op Purmerend nam toe. Het was echter wachten tot de 89e minuut voordat er een gelijkspel viel. Het was invaller Alexander Kok die een schitterende voorzet vanaf de rechterflank stuurde en het was Thijs de Dood die met een kopbal scoorde (1-1).

Zoals we al zeiden: in de vijf minuten blessuretijd kreeg SvO nog twee kansen om de overwinning op het spel te zetten. Het was nog steeds een gelijkspel.

GOED SPEL

Coach Hans Verhoogt: “De jongens hebben een goede wedstrijd gespeeld en negentig minuten lang veel inzet en strijd getoond. Daar ben ik tevreden mee. Natuurlijk is het jammer dat de verschillende kansen vanmiddag niet voor ons waren.”

Ouderkerk kan ondanks dit gelijkspel blijven hopen op een veilige achtste plaats. Volgende week is de SvO vrij en dan speelt Purmerend thuis tegen Amstelveen/Heemraad en gaat de andere concurrent, Marken, op bezoek bij FC Almere.

Op de laatste dag, zaterdag 25 mei, speelt SvO om 14.30 uur thuis tegen Hoofddorp en ontmoeten Marken en Purmerend elkaar op het voormalig eiland. Spannend.