AZ wint overtuigend van Go Ahead Eagles

DEVENTER – AZ won in Deventer met 0-3 van Go Ahead Eagles en kan daardoor nog mikken op de derde plaats in de eindstand. Ondanks de nederlaag heeft Go Ahead gegarandeerd toegang tot de play-offs van het Europees voetbal.

AZ presteerde goed op de Adelaarshorst. Go Ahead werd door zorgvuldig spel onder druk gezet. De Alkmaarders kregen via Van Bommel en Pavlidis goede kansen, terwijl de Eagles in de aanval machteloos stonden. Na een fout van De Lange opende Sadiq de score en voor rust scoorde Mijnans na een goede pass van Pavlidis.

De Go Ahead Eagles speelden na rust een stuk feller en kregen enkele goede kansen, maar het doelpunt viel aan de overkant via een prachtig curlingschot van invaller Van Brederode.