Dames 2e klasse B/C: monsterlijke overwinning voor titelkandidaat van Forum Sport

In 2B nestelde RKAVV zich prima in de middengroep met een ruime overwinning op het laagvliegende Purmerend. Forum Sport is verwikkeld in een felle titelstrijd met XerxesDZB. De Voorburgse vrouwen deden zichzelf een groot plezier met een ruime overwinning op VVOR.

Tekst: Roland van der Linden

2e klasse B

Purmerend VR – RKAVV VR

In Noord-Holland kwam RKAVV al na twee minuten op voorsprong. Michelle Hersmis liet Melanie Zalm op 0-1 scoren. Drie minuten later kreeg Purmerend een grote kans, maar doelman Emily Berry hield met een schitterende redding de stand op 1-1. Nog voor rust had RKAVV de wedstrijd beslist. Melanie Zalm scoorde 0-2 uit een setstuk van Lianne van Oosterwijk en daarna maakte Kim Smulders er 0-3 van. In de tweede helft werden geen doelpunten meer gescoord.

2e klasse C

VVOR VR – VR-sportforum

In Rotterdam presenteerde Forum Sport zijn visitekaartje met prachtig voetbal. In de eerste helft schoot Femke Vermeulen onstuitbaar achter de VVOR-doelman aan en kort daarna maakte Taria Doornkamp er 0-2 van. Vlak voor rust moest de ploeg van coach wisselen Marco Sloos (foto) Forum Sport kreeg uit het niets een doelpunt tegen: 1-2.

In de tweede helft scoorde Ginger Wouters snel en volgde een doelpuntenfeest. Forum Sport voerde de ene aanval na de andere uit en overrompelde VVOR volledig. Taria Doornkamp en Ginger Wouters maakten er 1-5 van. Vervolgens zorgden Lara van Schaik (2x) en Taria Doornkamp voor de eindstand 1-8.

DSVPVR-VVACVR

In de thuiswedstrijd kwam DSVP drie keer op achterstand, maar wist telkens gelijk te spelen. Noa Crump maakte er nog voor de thee 1-1 van. Larua Aalmans (2-2) en Jaimie van Swinderen zorgden voor een eindstand van 3-3.

Ariston’80 VR – Unitas VR

In de eerste helft gingen de studenten gelijk op met de bezoekers, maar bij rust stonden ze met 1-3 te verliezen. Susanne Epema scoorde de gelijkmaker bij een 0-1 achterstand, maar twee fouten in de aanloop vlak voor rust resulteerden in een stand van 1-3. Na rust was Unitas zeer effectief in de afronding en de eerste drie kansen kwamen meteen: 1-6. Ariston’80 toonde karakter en kwam dankzij twee doelpunten van Epema terug van 3-6. Na de 3-7 van Unitas kreeg Epema voor de vierde keer gelijk en eindigde de wedstrijd op 4-7.