Eindeseizoensbezoek aan FC Eindhoven

Vrijdag staat alweer de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. FC Den Bosch hoopt met een overwinning af te sluiten bij FC Eindhoven en zo de laatste vier uitwedstrijden van het seizoen te winnen.

Afgelopen vrijdag speelde FC Den Bosch tegen FC Emmen in een uitverkocht Vliert. Tien minuten voor rust zette de Poolse spits Piotr Parzyszek de bezoekers op voorsprong. Na een minuut spelen verdubbelde Vicente Besuijen de voorsprong van FC Emmen. Ondanks de achterstand bleef FC Den Bosch richting het doel van de bezoekers streven. Een kwartier voor tijd viel een vrije trap voor de voeten van Ricardo Henning. De vervangende centrale verdediger sloeg hard toe en wist te scoren. Na de gelijkmaker bleven de Den Bosch-ers versnellen en op zoek gaan naar de gelijkspel

maker. Ondanks de uitstekende steun van de fans, het goede spel en de talrijke kansen bleef de gelijkspel uit. FC Emmen won met 1-2 in De Vliert.

FC Eindhoven speelde afgelopen vrijdag in Helmond tegen Helmond Sport. Helmond Sport kwam op het Sportpark in Braak al vroeg op voorsprong toen Antony van den Hurk de score opende. De aanvaller van de thuisploeg speelde in het verleden voor zowel FC Eindhoven als FC Den Bosch. Tien minuten voor tijd scoorde Arno van Keilegom de 2-0. Zo verloor FC Eindhoven in Helmond. Door deze nederlaag staan ​​de Eindhovenaren momenteel 15e in de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie. De Eindhovenaren hebben de afgelopen twee seizoenen een plek in de play-offs veiliggesteld, deze reeks gaat dit seizoen niet door.

Eerder dit seizoen ontmoetten beide ploegen elkaar in De Vliert. Kansen waren schaars in deze wedstrijd. Yuya Ikeshita en Ilias Boumassaoudi schoten van afstand tegen FC Den Bosch, maar stuiterden respectievelijk op doelman Jorn Brondeel en de lat. Ozan Kökçü wist in de 55e minuut de score te openen voor de bezoekers. Een voorzet viel via Tom Sas in de voeten van de middenvelder. De Azerbeidzjaanse international schoot trefzeker en wist het net te vinden. FC Eindhoven won eerder dit seizoen met 1-0 bij De Vliert.

De start is vrijdag om 20.00 uur in het Jan Louwersstadion. De game is te zien op het ESPN-schakelkanaal en live op ESPN Watch. De wedstrijd is ook te volgen via onze social media kanalen.