Wilsum degradeert definitief na de nederlaag tegen Lelystad

Zaterdag was een trieste dag voor Wilsum, want na de 2-0 nederlaag tegen Lelystad is de degradatie van voetbalclub Wlsum uit de 4e divisie een onvermijdelijk feit geworden. De wedstrijd was een trieste bevestiging van de aanhoudende problemen waar vv Wilsum al langer mee kampt.

In de eerste helft benutte Lelystad de enige kans die ze hadden en ging met een 1-0 voorsprong de rust in. Ondanks de pogingen van Wilsum om terug te komen bleef het spel te statisch en bleven echte kansen schaars.

In de tweede helft werd het nog lastiger voor Wilsum toen Lelystad vanaf strafschopstip de score verdubbelde. Een late poging van Wilsum om terug te komen was tevergeefs en de wedstrijd eindigde in een teleurstellende 2-0 nederlaag.

De afwezigheid van sleutelfiguren als Bart Schoonhoven, Dennis Zwanepol en Marijn Mijnheer droeg bij aan de uitdagingen waar Wilsum voor stond. Ondanks enkele wijzigingen in de opstelling kon de situatie niet veranderen.

Coach Christiaan Akse was duidelijk teleurgesteld en benadrukte de noodzaak om het spel van Wilsum, dat te voorspelbaar en statisch bleek te zijn, te veranderen.

Nu degradatie onvermijdelijk is, kijkt Wilsum uit naar volgend seizoen in de vijfde divisie. Maar daarvoor zijn er nog drie wedstrijden te gaan in de 4e divisie, waarin Wilsum een ​​rol zou kunnen spelen in de strijd om het kampioenschap. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen CSV ’28, gevolgd door een duel tegen Ulu Spor. Misschien kan Wilsum hier voor een verrassing zorgen en een lichtpuntje zijn in een verder tegenvallend seizoen.