Lucky FC Emmen blijft op koers voor de play-offs na een nipte overwinning in Den Bosch

Het geluk voor FC Emmen houdt aan. Tegen FC Den Bosch behaalde Drenthe de derde overwinning op rij, waardoor de club controle blijft houden over het bereiken van de play-offs van de Eredivisie.

FC Emmen beleeft een vreemd jaar. Nadat Drenthe in december de kans miste om op voorsprong te komen volgde een lange reeks nederlagen en zakte Drenthe steeds verder weg in het klassement. Op termijn liep FC Emmen zelfs de play-offplaatsen mis. Het kostte coach Fred Grim de kop. Met zijn opvolger, Alfons Arts, was het seizoensdessert weer in de mode. Een vreemd jaar vraagt ​​om een ​​vreemd einde. Dat lijkt in de maak te zijn.

Kleine overwinningen

Het is niet zo dat FC Emmen onder Arts die mooie uitgangspositie met opvallend en overtuigend voetbal heeft weten te bereiken. De nipte 3-2 overwinning van Drenthe op Telstar kwam met wat fortuin en tegen Helmond Sport speelde Drenthe een groot deel van de wedstrijd stroef. Die wedstrijd werd echter ook gewonnen en doordat de concurrenten punten verloren bleef de droom van promotie levend.

Spannende avond

Vrijdagavond wist FC Emmen de play-off veilig te stellen. Dat zou het geval zijn bij een overwinning op FC Den Bosch en een nederlaag voor rivaal MVV tegen Jong AZ. Om deze reden hebben wij op pagina 829 van de Teletekst nauwlettend gevolgd hoe het er op de andere terreinen aan toe gaat.

Het eerste goede nieuws kwam uit Noord-Holland, waar Jong AZ na acht minuten al op voorsprong stond op MVV. Twee minuten na dat doelpunt kreeg Piotr Parzyszek in Den Bosch een goede kans om FC Emmen praktisch naar de play-off te brengen, maar zijn zwakke schot ging naast het doel.

Sterke fase FC Den Bosch, doelpunt FC Emmen

Na die kans nam FC Den Bosch langzaam het heft in handen. Rik Mulders schoot naast na een uitstekende Brabantse aanval en kort daarna verdronk FC Emmen-doelman Eric Oelschlägel bijna een afstandsschot van Salah Oulad-M’hand. Opnieuw had FC Emmen het geluk aan hun zijde, want ondanks druk van de thuisploeg kwam Drenthe op voorsprong. Parzyszek verloor een duel met een kopbal, maar veroverde de bal terug van een onfortuinlijke Den Haager en knalde de 1-0 in de touwen.

Bij een 1-0-voorsprong ging FC Emmen naar de kleedkamer, maar in de eerste helft draaide MVV de achterstand tegen Jong AZ om in een 2-1-voorsprong in Wijdewormer. Goed nieuws was er uit Breda (daar werd ook een wedstrijd gespeeld die nog belangrijk kon zijn voor FC Emmen), waar NAC met 2-0 verloor van ADO Den Haag. Dit zorgde ervoor dat de Brabanders ineens in de schietbaan van FC Emmen terechtkwamen.

Goed nieuws na de pauze.

In de tweede helft stapelde het goede nieuws zich aanvankelijk op voor FC Emmen. Eerst kwam het nieuws van de rode kaart voor MMV, na een uur spelen stond het 2-0 voor de gasten op de Bossche De Vliert. Bradly van Hoeven maakte zich los en gaf de bal door aan Vicente Besuijen, die de bal tegen de verre paal sloeg. Tegelijkertijd kwam Jong AZ opnieuw op gelijke hoogte met MVV en was FC Emmen slechts één doelpunt verwijderd van het bereiken van de play-off.

Gekke laatste fase

In Den Bosch was het intussen nog niet gespeeld. Een kwartier voor tijd maakte de thuisploeg dankzij Ricardo-Oliver Henning de 1-2. Er volgden nog enkele gevaarlijke momenten. Vijf minuten voor tijd kreeg FC Emmen zijn zin toen FC Den Bosch er in vier opeenvolgende pogingen niet in slaagde de bal terug te winnen en in blessuretijd de kopbal van Luke Mbete-Tabu tweemaal op de lat stuiterde.

De tien MVV-ploegen hadden in het eindtoernooi tegen Jong AZ al de leiding genomen, waardoor FC Emmen in Den Bosch geen punten meer kon verspelen om op eigen kracht de play-offs te kunnen bereiken. Het team van Coach Arts slaagde hierin voor de derde keer op rij. En wederom had FC Emmen alle geluk van de wereld.

in mijn eigen handen

Volgende week wacht ons weer een spannende vrijdagavond. Vervolgens bepalen NAC (die ADO Den Haag met 2-2 versloeg), MVV en FC Emmen welke twee clubs door gaan naar de play-offs. Zal het geluk van Drenthe die avond opraken of zal het doorgaan en wellicht leiden tot promotie naar de Eredivisie?

FC Den Bosch-FC Emmen 1-2

Scoreverloop: 34. Parzyszek 0-1, 59. Besuijen 0-2, 75. Henning 1-2

Gele kaart: Van den Bogert, Verbeek (FC Den Bosch), Vos (FC Emmen)

Scheidsrechter: Perez

Openbaar: 6500

FC Den Bosch: Hegyi; Mulders, Van den Bogert (64. Henning), Van Grunsven, Mbete-Tabu en De Groot (71. Laros); Van Hedel (64. Keijser), Zelalem (89. Barglan) en Oulad-M’hand (71. Van Bakel); Kostorz en Verbeek

FC Emmen: Oelschlägel; In Wierik, Heylen, Vos en Hardeveld; Kieftenbeld, Smeets en Bernadou (70. Scholte); Besuijen (87. Dirksen), Parzyszek (70. Konings) en Van Hoeven (59. Brouwer)