De Valk komt dichter bij de titel na de tegenslag van Oirschot Vooruit

In misschien wel de zwakste wedstrijd van het seizoen zette De Valk met de overwinning op Joran Vermeulen een grote stap richting het kampioenschap van de 2e Divisie D en schoot Ferre Devos De Valk opnieuw binnen de drie punten, de leider zou over twee gunstige weken aansluiten. De resultaten van Hilvaria konden de titel al pakken.

Door Marc Jansen

De bezoekers uit Zeilberg lieten vanaf het openingsfluit zien dat ze naar ‘t Valkennest waren gekomen om het resultaat te zoeken; In de vierde minuut kreeg Stan van Helmond de eerste kans en ging naast het doel. Na een kwartier raakte Robbert Born voor het eerst het doel van Zeilberg, doelman Ward Driessens bediende het schot en Antonio Balta kopte de rebound binnen. Het doelpunt van de middenvelder werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Kort daarna werd het schot van Alberto Puts van de lijn gehaald door verdediger Ruud van der Vrande. Kort daarna viel het eerste doelpunt voor de thuisploeg, na een aanval vanaf de rechterkant was het Mauro van Houtum die Joran Vermeulen wist te vinden, die de bal in de tweede corner aanraakte en er 1-0 van maakte. ZSV maakte de stand enkele minuten later bijna gelijk toen verdediger Thijs Bouwmans de bal uit een hoekschop op de lat kopte. Ook een vrije trap van ZSV was gevaarlijk door een schot van aanvaller Davy Althuizen dat knap uit de hoek werd gehaald door doelman Dennis Verhoeven. Tien minuten voor rust kreeg Aart Verberne de kans de 2-0 te maken voor De Valk, zijn schot ging ruim over het doel.

Aan het begin van de tweede helft konden de toeschouwers niet veel genieten, na een uur spelen was het Stan van Helmond die vanaf de rechterkant naar binnen kwam en de aanvaller Davy Althuizen bediende, maar zijn schot ging een meter naast. Davy Althuizen zelf werd twee minuten later na een ongelukkige actie zwaar bestraft met een rode kaart en door Belfeld-scheidsrechter Frank Engelen van het veld gestuurd. Halverwege de tweede helft scoorde Joran Vermeulen voor de tweede keer bijna met een schot uit hoek, maar stuitte op doelman Ward Driessens, die zijn doelpunt knap verkleinde. Na een vrije trap van Robbert Born was het Alberto Puts die de voorsprong voor de thuisploeg bijna verdubbelde. ZSV, die in de tweede helft tegenwind had, wist het ondanks zijn in de minderheid en met enorme vechtlust De Valk lastig te maken, maar duidelijke kansen creëren was nooit een optie. Kort voor tijd scoorde invaller Appie Azmani bijna met een schot dat naast ging, maar kort daarna was het Antonio Balta die invaller Ferre Devos een niet te missen kans bood om de bevrijdende 2-0 voor de koploper te realiseren.

Met deze drie punten heeft De Valk nu een voorsprong van vier punten op rivaal Oirschot Vooruit, die met nog drie wedstrijden te gaan met 3-0 verloor van SV Laar. De kans bestaat dat De Valk over twee weken kampioen wordt in de uitwedstrijd tegen Hilvaria, maar het hangt ook af van wat er op de andere velden gebeurt.

DE VALK: Dennis Verhoeven; Alberto Puts (90. Dion Vermeulen), Max Manche, Robbert Born (90. Koen van Steensel), Aart Verberne; Robin Smets, Antonio Balta, Luuk Broers, Mauro van Houtum; Joran Vermeulen (73. Appie Azmani), Gideon Pieschel (87. Ferre Devos)

ZSV: Afdeling Driessens; Rick Leenders (83. Dirk Maas), Ruud van der Vrande, Thijs Bouwmans, Dirk van Limpt; Jordi van der Heijden (83. Luuk Engels), Koen Kuunders, Thijs Meulendijks, Remco Peggen (83. Marco Manders); Stan van Helmond (74. Luc Matheij), Davy Althuizen

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust auteursrecht.