Successen van het Waterland Damesgymnastiekcentrum

DEN HAAG/REGIO – Goud, zilver en brons dit weekend voor de turnsters van het Turncentrum Waterland, waar in Den Haag de individuele Nationale Kampioenschappen werden gehouden. Nienke Wit won de sectie sprong, Megan Jacobs won zilver op de balksectie en Rosalie de Boer won brons in de seizoensstand bij de senioren 1e divisie.

Gymnastiekcentrum Waterland trad op met juniorturnsters Nienke Wit en Isa Droomers en senioren Rosalie de Boer, Luna de Bruijn en Megan Jacobs. De strijd om de titels vond zowel in het algemene gebied als in het apparaat plaats. Op zaterdag werd de allround finale gehouden en junior turnster Nienke Wit uit de 1e divisie zette een uitstekende allround prestatie neer, haar beste dit seizoen, en bereikte bijna het podium met een vierde plaats. Op alle apparaten wist hij de hoogste scores te behalen. Isa Droomers begon na een zeer succesvolle oefening met een derde score in de brugsectie, maar maakte in de laatste sectie een minder goede landing waardoor ze nu buiten de top 10 eindigde.

Studiebeurs

Dit keer staan ​​Rosalie de Boer en Luna de Bruijn niet in de top 10 bij de senioren. Ze presteerden beiden in alle opzichten zeer sterk, maar kregen beiden een valpartij op de balksectie te verduren waardoor ze buiten de top 10 bleven. Rosalie Boer behaalde een mooie score op de balkensectie en Luna de Bruijn viel op met een foutloze. vloeroefening met een mooie dubbele salto en dubbele draai. Uit de einduitslag bleek dat Rosalie de Boer brons won in de seizoensklassement, die is gebaseerd op alle voltooide heats, de halve finales en de finale. Een onderscheiding voor het geweldige seizoen dat hij in de turnsport heeft gehad!

Goud

In de toestelfinale van zondag won Nienke Wit na een prachtige training goud op het onderdeel sprong en Megan Jacobs zilver op het onderdeel balk. Rosalie de Boer kwam 0,05 punt tekort voor de medailles, maar wist wederom een ​​geweldige prestatie neer te zetten op de brug.

Ahoi beker

Rosalie de Boer en Nienke Wit hebben zich tevens gekwalificeerd voor de Ahoy Cup in Rotterdam op 23 en 24 juni, waar zij wederom zullen kunnen strijden in een allround turnevenement op het Sportpaleis en zullen strijden tegen de beste gymnasten van dit kampioenschap. Nationaal.