Een rode kaart en een fout van Koeman leveren FC Emmen drie punten op tegen Telstar

VELZEN ZUID – Het beloofde wederom een ​​mooie avond te worden voor Telstar. De White Lions zijn sinds november op eigen veld onverslaanbaar en dat leek vrijdagavond ook het geval. Na ruim een ​​half uur stond de ploeg van Velsen met 2-0 voor. Dat kon toch niet meer kapot? Dan ja!

(foto’s: Dennis Gouda)

Telstar kende gisteravond zelfs een droomstart met eerst een grote kans voor Mohammed Tahiri, die van heel ver met een felle rebound op doelman Eric Oelschlägel schoot, maar zijn schot met moeite gered zag. Iets later, op de 29eMijn Binnen een minuut was het Tahiri zelf die op aanraden van Youssef El Kachati de 1-0 maakte.

Vijf minuten later was het opnieuw El Kachati die een grote kans kreeg op de rechterflank, maar zijn schot werd door de Emmen-doelman omgezet in een hoekschop. Hoekschop die in het doel eindigde na een kopbal van Telstar-centrumverdediger Thomas Oude Kotte.

rode kaart
Met twee manden aan de rechterkant van het scorebord leken de inwoners van Velsen een geweldige avond te hebben. Maar dat pakte anders uit. Vijf minuten voor rust kreeg Jay Kruver een rode kaart toen hij Vicente Besuijen, die op voorsprong was gekomen, kort tegenhield. Er bestond twijfel of Besuijen was doorgebroken, ook in de ESPN-studio, omdat er nog een Telstar-verdediger op dezelfde linie stond. Voor scheidsrechter Thomas Hardeman bestond er echter geen twijfel en moest Telstar met 10 man verder.

Ondanks een ondernummering leek Telstar na rust tot de 51e minuut niet onder te doen voor Emmen.Mijn minuut, toen Vicente Besuijen de gelijkmaker scoorde, waardoor Emmen hoop kreeg dat de avond goed zou doorgaan. Die goede richting kwam even snel als onvoorspelbaar.

Vreemd ‘Koeman-moment’
op 54Mijn In de 1e minuut leek Ben Scholte van Emmen een “gevaarlijke actie” uit te lokken met een “hoge leg” binnen de 16 van Telstar. Ronald Koemand jr., die de bal al had gevangen, dacht dat de scheidsrechter had gefloten en rolde de bal voor zich uit om een ​​vrije trap te nemen. Het bleek een enkel misverstand: de scheidsrechter had niet gefloten. Ben Scholte profiteerde dankbaar van de balworp en scoorde het gelijkspel tegen de onfortuinlijke Koeman.

Na de gelijke stand was het een kwestie van tijd voordat Emmen de genadeslag zou toebrengen. Na enkele fraaie reddingen van Koeman kwam de genadeslag in de 66e minuut.Mijn minuut met een harde kopbal van Maikel Kieftenbeld.

In het restant van de wedstrijd probeerde Telstar de stand in evenwicht te brengen met opnieuw een grote kans van invaller Zakaria Eddahchouri, die zijn schot in het zijnet zag belanden. Uiteindelijk kon Emmen met drie punten naar huis en bleven de Velsenaren met de kater zitten van een wedstrijd die eigenlijk werd bepaald door de twee fatale momenten. Het had zo mooi kunnen zijn!

Klik hier voor wedstrijdverslag en naar interviews na de wedstrijd van mediapartner NH.

Nog een kleine afbeeldingafdruk van de wedstrijd door fotograaf Dennis Gouda. Klik HIER om zijn volledige fotoserie te bekijken..