HUURLINGEN | Hendriks kan het hoofd niet opheffen met Vitesse na zijn degradatieval

FC Dordrecht – VVV Venlo 1-0
Antef Tsoungui, Korede Osundina, Ilias Sebaoui en Shiloh ‘t Zand
Fans van FC Dordrecht moesten lang wachten op een doelpunt. In een wedstrijd waarin FC Dordrecht duidelijk in het voordeel was, was het Suray die na een uur spelen de 1-0 scoorde. Ook VVV Venlo kreeg in de 74e minuut een rode kaart van Roel Janssen. Het was even wennen voor Tsoungui, hij begon deze wedstrijd op het middenveld voor de verdediging. Hij speelde deze rol goed, maar kreeg een gele kaart. Hij heroverde de bal vijf keer en maakte vier diepe en nauwkeurige passes. Sebaoui schoot twee keer richting doel, waarvan er één in het doel belandde. Als aanvaller heroverde hij de bal zelfs acht keer. Osundina mocht nog vijf minuten meedoen. ‘t Zand was vanwege een schorsing niet opgenomen in de wedstrijdselectie.

Helmond Sport – BV De Graafschap 3-1
Thijs Jansen
In Helmond waren de Superboers niet opgewassen tegen de kracht van Helmond Sport. Hoewel De Graafschap op voorsprong kwam, stond de stand bij rust 2-1. In de 95e minuut besliste Kaars de wedstrijd door de 3-1 te scoren. Helaas voor Jansen maakte hij bij de 2-1 een fout die eindigde in een doelpunt. Naast de drie tegendoelpunten stopte hij ook vier schoten.

Sparta Rotterdam – Excelsior Rotterdam 4-2
Mimeirhel Benita
Excelsior Rotterdam moest in de Rotterdamse derby buigen voor Sparta Rotterdam. Hoewel Excelsior na een kwartier al met 0-2 voor stond dankzij doelpunten van Pierie en Duijvestijn, zorgden Verschueren en Lauritsen bij rust voor een gelijkspel. In de 75e en 96e minuut maakten Lauritsen en Brym er 3-2 en 4-2 van. Benita mocht drie minuten meedoen.

SC Heerenveen – Go Ahead Eagles 0-2
Patrick Walemark
Na een spectaculaire overwinning op Ajax vorige week moesten de Friezen dit keer de punten afstaan ​​aan de bezoekers uit Deventer. De 0-0 duurde lang, totdat Breum in de 56e minuut de 0-1 scoorde. De spanning bleef tot het einde bestaan, maar de Go Ahead Eagles beslisten uiteindelijk de wedstrijd met een doelpunt van Edvardsen in de 92e minuut: 0-2. Wålemark was vanwege een blessure niet opgenomen in de wedstrijdselectie.

Vitesse – FC Volendam 1-1
Ramón Hendriks
Een echte degradatiecrisis in de Eredivisie, beide clubs staan ​​laatste met twaalf punten. Vitesse hoopte eindelijk weer de drie punten te pakken en de laatste plaats door te geven aan de Volendammers. De bezoekers kwamen in de derde minuut op voorsprong, maar de thuisploeg vocht terug en scoorde drie minuten later opnieuw om de stand op 1-1 te brengen. Terwijl de neutrale fans een degradatiespektakel verwachtten, bleef de stand 1-1, ondanks de dertig schoten en 73% balbezit van Vitesse. Hendriks was verdedigend sterk, veroverde de bal zes keer en verdedigde zes keer. Hij had een passingsnauwkeurigheid van 92%. Zeven van hun negen wedstrijden werden gewonnen.

GD Estoril-Praia – Gil Vicente FC 1-3
Tidjany Touré
De eerste helft was doelpuntloos, de tweede precies het tegenovergestelde. Na rust was het Marques die Gil Vicente FC op een 1-0 voorsprong zette. Dertien minuten later scoorde Pereira de gelijkmaker. Tien minuten later was het Correia die de ploeg van Touré op voorsprong zette (1-2). De uiteindelijke beslissing viel in de 96e minuut door Alipour: 1-3. Na lange tijd kreeg Touré opnieuw een kans in de basiself als rechtsaanvaller in een 4-4-2-systeem. Hij creëerde een kans en schoot tweemaal op doel. Na 75 minuten werd hij gewisseld met een gele kaart.

Atalanta Bergamo – Amerikaanse Sassuolo 3-0
Marcus Holmgren Pedersen
Ze verloren met een ‘fluitje’ van Atalanta Bergamo. Ook de Amerikaanse Sassuolo deed niet mee. Pasalic kwam in de 22e minuut op een 1-0 voorsprong en Koopmeiners en Bakker bouwden die voorsprong uit naar 2 en 3-0. Pedersen speelde een middelmatige wedstrijd. Hij won slechts één wedstrijd en had niet veel positieve defensieve statistieken.

CA Boca Juniors – CA Centraal Córdoba 2-0
Ezequiël Bullaude
Na het 0-0 gelijkspel tegen Defensa y Justicia was het mooi dat de Argentijnen weer wonnen. Merentiel en Zenon waren goed voor de doelpunten. Bullaude begon als aanvallende middenvelder. Hij kreeg aan het begin van de wedstrijd een gele kaart. Hij creëerde één kans, maakte drie succesvolle innings en won vier van zijn negen wedstrijden.

CA Lanús – CA Boca Juniors 2-1
Helaas kon CA Boca Juniors de overwinning op CA Lánus niet herhalen. De thuisploeg kwam in de veertiende minuut op voorsprong en besliste de wedstrijd in de 76e minuut. In de 95e minuut viel de gelijkmaker, maar die kwam te laat. Bullaude was geen starter in de basisopstelling, maar mocht in de 58e minuut invallen en kreeg opnieuw een gele kaart. Hij had een passnauwkeurigheid van 87% en won een game van de vier.

SK Sturm Graz – Rapid Wenen SK 1-1
Neraysho Kasanwirjo
In een lastige uitwedstrijd tegen SK Sturm Graz wist de ploeg van Neraysho Kasanwirjo een punt te scoren. De thuisploeg kwam in de zesde minuut op voorsprong, maar Lang scoorde vlak voor rust de gelijkmaker. In de tweede helft werden geen doelpunten meer gescoord. Als verdediger schoot Kasanwirjo tweemaal, waarvan één op doel. Hij maakte vier diepe en nauwkeurige passes. De verdediger heroverde de bal vier keer, onderschepte drie keer een aanval en verdedigde de bal acht keer.