Bekeravontuur voor de Goudse hockeydames – ZoGouds.nl

Na Groningen komt niets. Het prachtige GMHC copal-avontuur voor dames kwam vrijdagmiddag ten einde met een 3-0 nederlaag tegen GHBS. Het lijkt een hopeloze nederlaag, maar dat was het zeker niet. De ruim honderd fans die per bus en auto reisden zagen hoe hun favorieten een zeer goede wedstrijd afleverden in de eerste divisie.

Rabobank

Overwicht

In het eerste kwart had GMHC zelfs een lichte dominantie, er waren enkele kansen maar er vielen geen doelpunten. Dat veranderde aan het begin van het tweede kwart, maar helaas voor Gouda vielen de doelpunten aan de verkeerde kant. GHBS kwam na 5 minuten op voorsprong (1-0) en verhoogde die voorsprong vijf minuten later met een strafcorner (2-0).

Hoekstraffen

Gouda counterde dit met enkele strafcorners, maar die leverden helaas niets op. Dat gaf aan dat de Goudse dames er zeker niet minder voor waren. “Op dat moment waren we iets ongelukkiger”, zei coach Dirk Doop na afloop. “GHBS kreeg met gemak een strafcorner en ook nog een penalty in het derde kwart. En helaas zijn onze kansen niet omgezet in doelpunten.”

In het vierde kwart probeerde Gouda alles om te scoren, maar de dames van GMHC waren iets minder verfijnd dan hun tegenstanders. Gouda ging niet van een bal naar de paal.

overwinningsronde

Onder luid applaus van de slaperige fans voerden de Goudse dames vervolgens een ereronde uit. Terecht, want met dit bekeravontuur hebben de dames veel plezier gebracht aan hun volgers. Geen enkel team uit de derde divisie had ooit de kwartfinales van de Silver Cup bereikt. Een plek in de halve finales zou Gouda een plek hebben opgeleverd in de Gold Cup van komend seizoen, het bekertoernooi voor de overgangsklasse en de hoofdklasse.

“Dat zou iets voor volgend seizoen kunnen zijn. Laten we nu de teleurstelling verwerken en onze volledige aandacht richten op de gebruikelijke concurrentie. We hebben nog kans op promotie, maar dan kunnen we geen punten meer verliezen”, aldus een zeer tevreden Dirk Doop.

Heb je nieuws?  Stuur ons een whatsappje!

Heb je nieuws? Stuur ons een whatsappje!