Het jonge Ajax verloor uit huis van Helmond Sport

Aanvankelijk gebeurde er niet veel op Brabantse bodem. Ajax kreeg een kans na een hoekschop, maar het schot van Julian Rijkhoff werd geblokt op de tweede paal. Kort daarna leek ook Hemond Sport gevaarlijk uit een hoekschop, maar Jong Ajax wist de bal op de doellijn te redden.

Het bleek even slikken voor de bezoekers, want even later werd het 1-0. Het jonge Ajax verloor de bal in de 33e minuut, waarna Helmond Sport ontplofte. Doelman Tom de Graaff kon aanvankelijk nog redding brengen, maar was kansloos na de rebound van Anthony van der Hurk: 1-0.

Ook 2-0
Van der Hurk zelf scoorde kort voor rust opnieuw. Hij werd na een aanval aan de linkerkant gevonden door Jong Ajax en scoorde opnieuw: 2-0.

De onvrede van coach Dave Vos bleek uit de drievoudige wissel die hij direct na rust maakte. Álvaro Henry, Kayden Wolff en Rico Speksnijder verschenen.

In de tweede helft toonde het jonge Ajax verbetering en kreeg het kansen op de gelijkmaker. Zo maakte Tristan Gooijer een fraaie solo, maar zijn opmars werd gestopt door doelman Wouter van der Steen.

De kans was er echter voor Wolff, die na een aanval vanaf rechts de bal voor zich had, maar de aanvaller zenuwachtig over schoot. Nog treuriger was dat Helmond Sport een minuut later de 3-0 scoorde. Pius Krätschmer kopte vanuit een corner binnen.

eer was gered
Vervolgens voorkwam De Graaff met een goede reflex Helmond Sport van de 4-0 en wist Gooijer de eer voor Jong Ajax te redden. Een corner werd gekopt door Wolff, waarna Gooijer binnenkopte.

Helmond Sport – Jong Ajax 3-1 (2-0)
33. Van der Hurk 1-0
42. Van der Hurk 2-0
65. Kratschmer 3-0
82. Gooijer 3-1

Jong Ajax: De Graaff, Ugwu, Brandes (46. Henry), Gooijer, Martha, Vos (77. Gorter), Fitz-Jim, Chahid (65. Chourak), Banel, Rijkhoff (46. Wolff), Boerhout (46. Speksnijder)