Goud voor Nikki Broeders in de halve finales

Sport en vereniging

ZEVENBERGEN – De afgelopen weken vonden de halve finales van de nationale individuele en teamkampioenschappen plaats in Tilburg, Purmerend en Vianen. De gymnasten van BredaGym voerden ze met groot succes uit en behaalden maar liefst 30 finaleplaatsen op het landskampioenschap, waarvan 6 voor de gymnasten uit Zevenberg, Nikki, Saar en Indy.

Nikki Broeders won goud in de 3e juniorendivisie in de All-Around. Hiermee kwalificeerde ze zich voor het Nationaal Kampioenschap. Ze presteerde uitstekend in haar schietapparatuurbalk en behaalde 12,20 punten, waarmee ze zelf een apparaatfinale won door daar de hoogste score te behalen. Dit werkte ook op je favoriete springapparaat. In de teamhalve finales won Nikki opnieuw de prijs, waar ze samen met haar zus Saar en haar teamgenoten Lieve en Noa zilver won in een zeer spannende wedstrijd en ook de finale van het NK wist te bereiken. De individuele halve finale was voor Saar Broeders niet zo succesvol. Zijn vloeroefening moest hij bekopen met een val en ook zijn sprong ging niet zo goed. Geëindigd op de 8e plaats in de 2e jeugddivisie. Met zijn hoge rankingpunten in de regio wist hij zich te kwalificeren voor de algemene finale. Indy Muller eindigde op de 10e plaats in de Senior 3e Divisie All-Around. Zijn zinnen waren gericht op het realiseren van een laatste verdieping van het apparaat. Daar voerde ze een mooie gymnastiekoefening uit waarmee ze 2e werd. Helaas schoof alleen nummer 1 door naar de finale. Met zijn team wist Indy het Nationaal Kampioenschap in supplement C te bereiken, met een 4e plaats in de halve finales.