Polaris-vrouwen verliezen promotieduels, mannen winnen

Het seizoen is ten einde voor de vlaggenschip VC Polaris-teams. De zojuist gepromoveerde heren wisten hun laatste wedstrijd te winnen. Promotie-degradatiewedstrijden stonden in hun laatste wedstrijd nog op het verlanglijstje van de vrouwen. Maar de wedstrijd tegen nummer 2, Set Up Meerlo, werd met 3-1 verloren.

Als nummer vier verdedigden de vrouwen hun promotieplaats tegen Set Up Meerlo, die op de tweede plaats eindigde. Een P/D-plek kon alleen worden veroverd bij een 0-4-zege. Polaris begon erg goed. De passen waren goed verzorgd, wat een gevarieerd spel mogelijk maakte. Iza Swinkels scoorde vrijwel alle aanvallen en Fleur Korbijn was aanvallend en tactisch zeer sterk. Suzy Naus pakte haar punten blokkerend. De ploeg leidde de hele set en won met overtuiging met 20-25.

Ook in de tweede set was Polaris de betere ploeg. Opnieuw speelde hij met passie en veel concentratie. Tot 20-23 leken er geen problemen te zijn. Totdat Set Up het naar een hoger niveau bracht. Polaris viel overal een beetje waardoor er een kentering in de wedstrijd ontstond. Polaris vocht voor wat het waard was, maar verloor de set met 25-23.
In de derde en vierde set was Set Up op volle sterkte en moest Polaris ervoor zorgen dat Set Up het beste van het spel had. Polaris speelde zeer verdienstelijk maar kon niet voorkomen dat de thuisploeg tweemaal met 25-18 won. Door de volledige overwinning van Skunk op Nuvoc verloor Polaris de kans om deel te nemen aan promotiewedstrijden en sloot het seizoen af ​​met een vijfde plaats in de derde divisie.

Dames volgend seizoen met andere staf

Volgend seizoen nieuwe kansen voor een jonge ploeg die ongetwijfeld door kan groeien. Dit gebeurt onder leiding van coachingduo Mike Boudewijns en Gylk Jongstra. Zij zullen onder vertrekkend coach Ellen van Bree de leiding over de groep overnemen.
Van Bree had de afgelopen vijf jaar de leiding over deze groep. Gedurende deze periode begeleidde hij het team van promotie naar de 3e divisie. Vanaf komend seizoen zal hij zich weer volledig richten op zijn oude liefde, namelijk het opleiden van de jongeren van Polaris. Polaris is uiteraard erg blij deze coach aan boord te hebben kunnen houden.

Mannen eindigen in stijl
De mannen van Polaris wisten zaterdag het toch al succesvolle seizoen in stijl af te sluiten door overtuigend met 4-0 te winnen van Volley Tilburg 2. Al aan het begin van de wedstrijd was duidelijk dat Polaris de superieure ploeg was. Omdat de sterke middenblokmannen een grote rol speelden, kwam Polaris al snel op een 9-2 voorsprong. Hierna daalde de intensiteit van het spel iets, maar dit had geen invloed op het verloop van de wedstrijd. Polaris won de eerste set eenvoudig met 25-19. Hiermee wisten de mannen de tweede plaats in de tweede divisie definitief te behouden.

Coach Jaap van Bussel voelde de vrijheid om te rouleren tussen alle beschikbare spelers. Ook aan het imago van de partij veranderde dit niets. Polaris bleef veruit de dominante partij. Tilburg, dat achteloze fouten bleef maken, wist geen raad met de blokkade van Helmond. Ook de tweede set won hij overtuigend met 25-16.
In de derde set kwam libero Job van den Hurk binnen de lijnen, wat zijn laatste wedstrijd voor het standaard Polaris-team betekende. Voor een volle zaal ging Polaris verder waar ze gebleven waren en wist ook de derde set met 25-17 te winnen.

‘De volle tribune feliciteert het team’
Bij een 3-0 voorsprong was er maar één doel waar iedereen op gefocust was: 80 punten halen in de competitie. Hiervoor was een 4-0 overwinning nodig. Voor het massale publiek werd het al snel duidelijk dat deze 4-0 zou gaan gebeuren. De set, en dus de wedstrijd, werd gewonnen door Polaris met 25-17.

Coach Jaap van Bussel kijkt trots terug op het seizoen. “Dat de tribunes bij vrijwel iedere thuiswedstrijd vol zitten, is een compliment voor de ploeg. “We hebben laten zien dat er in deze groep nog veel ruimte voor verbetering is.”
Het avontuur in de Tweede Divisie is alweer voorbij. Nu het seizoen voorbij is, kan Polaris de komende maanden uitkijken naar zijn eerste seizoen in de hoogste divisie.

Foto’s en tekst: VC Polaris