FC Almere verdrinkt in Purmerend Omroep Almere

FC Almere slaagde er niet in revanche te nemen voor de eerdere nederlaag in de thuiswedstrijd tegen SV Purmerend. Opvallend is dat scheidsrechter Straver geen goede indruk achterliet in deze sportwedstrijd, die de Purmerendse ploeg uiteindelijk verdiend won.

Kansen aan beide kanten

De wedstrijd was gelijk en er waren kansen voor beide ploegen om te scoren. Purmerend’s Randy Balogun scoorde bijna, maar zijn poging werd gestopt door Vincent Lems. Het waren echter de gasten die op voorsprong kwamen en Joey Smit sloeg een lage vrije trap en Lems was kansloos. Na een tegenslag voor FC Almere in de 15e minuut, toen Tarik Moumen ernstig werd neergeslagen en met een zware blessure op een brancard het veld moest verlaten, verving Fouad Bahlawan hem. Nadat Purmerend in de tweede helft 0:2 scoorde, kwam FC Almere beter in de wedstrijd en scoorde Max Wolters van der Weij de gelijkmaker: 1:2. Hierna leek het erop dat er een puntendeling aan zat te komen, maar Purmerend wist in de 86e minuut de beslissende 1-3 te scoren en de wedstrijd was beslist. Na afloop ontstond er veel discussie over de twijfelachtige beslissingen van scheidsrechter Straver, die blijkbaar niet zijn beste dag had.

Onbegrijpelijk

Opvallend was dat scheidsrechter Straver in de eerste helft de Almere-coach en zijn assistent verbood de speler te benaderen die kreunde van de pijn op het veld, later toonde de scheidsrechter de Almere-coach ook de rode kaart die niemand begreep, dit ongeluk werd ook een KNVB-reporter aanwezig die aanwezig was om deze scheidsrechter in deze wedstrijd te volgen. Uiteraard rapporteert de rapporteur aan de KNVB en wordt de uitslag later bekend.

Vanmiddag was de wedstrijd tussen beide ploegen zeer sportief en uiteindelijk won Purmerend.

Uiteraard zal FC Almere de KNVB in een rapport op de hoogte stellen van de situatie en de verwachting is dat de KNVB daar zorgvuldig mee omgaat.