Winnaar van de kaarswedstrijd tegen ADO Den Haag

Helmond Sport behaalde gisteravond in het Bingoalstadion een verrassende overwinning op ADO Den Haag. Het was de eerste overwinning op Haagse bodem sinds oktober 1998. Toen was de stand 0-1 in het Zuiderpark. Martijn Kaars bleek de winnaar van de wedstrijd.

In de beginfase van deze eerste wedstrijd onder leiding van het duo Adrie Bogers en Tim Bakens gebeurde er vrijwel niets. Doelman Van der Steen maakte pas in de 21e minuut zijn eerste stop.Mijn Minuut, na een schot van Amir Absalem.
Een minuut later redde de Helmondse doelman opnieuw na een kopbal van dichtbij door Matteo Waem. Toen spits Henk Veerman werd ingezet was de Helmondse aanvoerder kansloos. Centrale verdediger Doke Schmidt hield de bal echter met zijn lichaam tegen.

Daarna werd Helmond Sport ook aanvallend. Een aanval die begon met een goede pass van Pius Krätschmer eindigde via Amuzu in Marin. Zijn schot op doel werd echter geblokt door een Haagse verdediger.

Arno Van Keilegom kreeg ongetwijfeld de grootste kans in Helmond. Na een voorzet van Kaars kreeg de Belgische aanvaller een duidelijke mogelijkheid om vanaf zes meter te schieten, maar de bal belandde op de paal.

Wachten op het tweede deel
Het tweede deel begon zoals het eerste, dat wil zeggen erg saai. Het duurde al 24 minuten voordat Van der Steen zijn eerste stop moest maken en het duurde ruim tien minuten voordat Helmond Sport voor het eerst gevaarlijk werd. Anthony van den Hurk, als vervanger van de teleurstellende Álvaro Marín, veroverde de bal op de middenlijn.

Tarik Essakkati, die ook was binnengekomen, gaf voorrang voor het Haagse doelpunt. Tegen Nick Marsman schoot Van den Hurk naast.

Een minuut later viel Helmonds eerste doelpunt. Zoals gebruikelijk had Martijn Kaars in de slotfase nog genoeg energie voor een mooie sprint. Door een foutje van een verdediger uit Den Haag kon hij een ‘wanhopige’ bal terughalen. De uitgestrekte Marsman werd verslagen met een lob (83′;0-1).

Varen bijna met 0-2
In de tien minuten blessuretijd leek Kaars weer richting het Haagse doel te gaan, maar Silvinho Esajas hield hem met een sterke lichaamsbeheersing tegen. Laatstgenoemde kwam weg met een gele kaart, maar kon niet voorkomen dat Kaars net als in de thuiswedstrijd winnaar van de wedstrijd werd.

Helmond Sport speelt komende vrijdag weer. Het jonge Ajax brengt om 20.00 uur een bezoek aan het GS Staalwerken stadion.

Helmondse Sportopstelling: Wouter van der Steen; Bram van Vlerken, Doke Schmidt, Pius Krätschmer, Bryan van Hove (75′ Mees Kreekels); Michel Ludwig (75′ Elmo Lieftink), Giannis-Fivos Botos; Arno Van Keilegom (75′ Joeri Schroijen), Martijn Kaars, Álvaro Marín (64′ Anthony van den Hurk), Joseph Amuzu (68′ Tarik Essakkati).
Geel: Ludwig (16′; de tegenstander neerhalen) en Krätschmer (90’+5; protesteren).
Op de bank en niet gewisseld: Lucas Vankerkhoven, Håkon Lorentzen, Michael Chacon, Peter van Ooijen, Robin Mantel (doelman) en Ramón ten Hove (doelman).
Afwezig: Flor Van den Eynden, Enrik Ostrc, Mohammed Mallahi en Mohammed Amin Doudah.

Verslag (bewerkt) via Helmond Sport, Roland Robinson.