ADO Den Haag verliest thuis van Helmond Sport

ADO Den Haag kon vrijdagmiddag geen positieve reactie geven op de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. Thuis moest de ploeg van Darije Kalezic aan het einde van de wedstrijd een doelpunt tegenhouden, waardoor Helmond Sport met 0-1 won. Coach Kalezic speelde met dezelfde elf namen als vorige week tegen SC Cambuur.

Net als vorige week gebeurde er in de beginfase van de wedstrijd weinig. Beide teams presteerden niet goed, waardoor de wedstrijd nogal saai leek. Pas na twintig minuten spelen kon ADO Den Haag hun eerste kans van de wedstrijd benutten. Absalem zag zijn kans schoon en besloot van grote afstand te schieten. Gelukkig voor doelman Van der Steen wist een teamgenoot onderweg de richting van de bal te veranderen, waardoor het schot over het doel ging. Een paar minuten later kreeg Waem de kans de score te openen, maar de centrale verdediger zag zijn korte hoekschop goed verdedigd door de eerste paal van Helmond Sport.

Ook in de tweede helft duurde het zeker een kwartier voordat de wedstrijd weer tot leven kwam. Van Mieghem werd vlak voor het zestienmetergebied neergehaald, waardoor scheidsrechter Oostrom besloot een vrije trap toe te kennen. Helaas wist de muur te voorkomen dat ADO Den Haag scoorde en ook Siereveld zag zijn voorzet naar het hoofd van Vigen net naast het doel verdwijnen.

ADO Den Haag kreeg even de schrik toen Van den Hurk tien minuten voor tijd plotseling voor het doel van Marsman verscheen. Gelukkig voor de thuisploeg wisten zij deze kans niet te benutten. Hoewel ADO Den Haag gewaarschuwd was, kon een vertraging niet voorkomen worden. Door de slechte communicatie van de kant van Haag kon topscorer Kaars de bal over Marsman heen koppen: 0-1. Opeens bleef ADO Den Haag achter. Kalezic kwam onmiddellijk tussenbeide, waardoor Ideho kon terugkeren. Ook Esajas en Asante kregen speelminuten en er werd alles aan gedaan om minimaal een gelijkspel te behalen. Helaas was dat vanavond niet het geval. ADO Den Haag verloor de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport met 0-1.