FC Volendam keert terug naar af tegen een veel sterker Excelsior

ROTTERDAM – Na elf wedstrijden zonder zege heeft Excelsior er opnieuw het beste van gemaakt door FC Volendam, dat de afgelopen weken steeds beter leek te worden, met ruime cijfers te verslaan. In Rotterdam versloeg nummer zestien de voorlaatste ploeg met maar liefst 4-0.

FC Volendam, dat vijf punten had verzameld uit drie wedstrijden, werd voor rust volledig weggespeeld. Na een schot tegen de lat van Sanches Fernandes en gemiste kansen van Lamprou, Zagre, Baas en Parrott zorgde een schot van Duijvestijn er kort voor rust voor dat het 1-0 werd. Twee minuten later verdubbelde Lamprou de score uit een hoekschop.

De schitterende prestatie van de Kralingers zette zich na rust voort en FC Volendam, dat al snel de wedstrijd moest staken vanwege een blessure van Robert Mühren, leek hulpeloos. Parrott maakte er uit een tegenaanval 3-0 van en na een goede actie en pass van Goudmijn scoorde Lamprou van dichtbij na een pass van Benita.