Polaris vrouwen winnen de vijfde set met 26-24!

Sport

MIERLO-HOUT In de laatste thuiswedstrijd van de competitie wisten de Polaris Landgraaf met 3-2 te verslaan, na een 1-2 nederlaag. Hierdoor had het team een ​​kleine kans op promotie. De mannen lieten zich wederom van hun beste kant zien en wonnen met 0-4 bij ATAK ’55.

Opnieuw speelden de Polaris-vrouwen een wedstrijd waarin de uiteindelijke uitslag van alles had kunnen zijn. Qua kwaliteit en aanval overheerste de ploeg gevormd door het coachingsduo Ellen van Bree/Mike Boudewijns, maar door een overdaad aan eigen fouten kwamen de Limburgers op een 1-2 voorsprong. De eerste set was daar een duidelijk voorbeeld van en de royale voorsprong kwam na 20 (26-24) in gevaar. De tweede en derde set gingen zelfs verloren met 21-25 en 16-25. Het vechten voor een beter resultaat bracht een koerswijziging met zich mee en van 25-18 gingen ze naar 2-2 en vervolgens naar 3-2 met een huiveringwekkende 26-24 overwinning. Door de 3-2 overwinning en de uitslagen van andere wedstrijden wordt zaterdag met veel spanning de laatste ronde gespeeld. Nuvoc is de leider; ontvangt SKUNK en heeft een grotere kans om de titel te winnen. Polaris gaat op bezoek bij het reeds gepromoveerde Set Up ’62, die met een ruime overwinning kans maakt op de titel. Polaris heeft een puntenvoorsprong op Skunk en ook VC Weert kan op de vierde plaats eindigen.

De mannen van Polaris moesten in Waspik tegen Atak’55 alles uit de kast halen om de volledige overwinning te pakken. Door kalm te blijven op de belangrijke punten was deze missie een succes. Zonder aanvallers Jelle Jurrius en Steff de Vries kon de jonge ploeg van Jaap van Bussel zijn waarde bewijzen. Tristen Koenen en Gideon Verhagen lieten zien dat ze zich konden verdedigen en kwamen samen met de overige teamleden op een 0-2 voorsprong met 20-25 en 21-25. De strijd werd heviger en de menigte vijandiger. Twee bierdrinkers gedroegen zich als kleine kinderen terwijl ze de jonge Polaris-bewaker categorisch provoceerden. Zeer onsportief. Onder aanvoering van aanvoerder Cas Hesemans en Luc van Bree kwam de plaatselijke club niet tot scoren (23-25). Ondertussen bleven centrale spelers Sjoerd Heij, Martijn Jurrius en Yannick van de Ven blokkeren en punten scoren. Na een spannende slotfase profiteerde Polaris van het eerste matchpoint op 23-24. Coach Jaap van Bussel: “Ik ben zeer tevreden over de stabiliteit van het team. Haal zaterdag minimaal één punt op ‘t Hout. Dan kan promotie en de tweede plaats met groot succes gevierd worden.”

Programmering zaterdag 13 april, Sportcentrum ‘t Hout

12:45 VC Polaris JC 1 – DKJO Mierlo JC 1; 14:45 VC Polaris DS 5 – Spirit DS 7; 14:45 VC Polaris MC 4 – ODI Middelbeers MC 3; 16:45 VC Polaris HS 2 – Hovoc Horst HS 2; 16:45 VC Polaris DS 4 – DKJO Mierlo DS 1; 19:00 VC Polaris HS 1 – Tilburg Volley.