Zilver voor Abel Kovacs-Borbas op de Nationale Kampioenschappen Atletiek

Sport

HELMOND/APELDOORN Tijdens het carnavalsweekend werden de Nederlandse Kampioenschappen Indoor Atletiek Junioren gehouden in de Omnihal in Apeldoorn. Voor deze kampioenschappen hadden zich vijf jeugdspelers van Atletiek Helmond geplaatst. Abel Kovacs-Borbas won de zilveren medaille op de 800 meter in de categorie onder 18 jaar. Samen met zijn clubgenoot Jorg Klomp bereikte hij met vier andere spelers de finale. Nadat Abel twee ronden aan de leiding had gestaan, ging de Amsterdamse titelfavoriet hem voorbij. Abel was de enige die het hoge tempo kon bijhouden. Uiteindelijk moest Abel de leider laten gaan, maar mocht na de race wel op het podium staan ​​om de zilveren medaille te pakken. Jorg, een jaar jonger en die volgend jaar ook in deze leeftijdscategorie zal meedoen, had de dag ervoor een hele snelle tijd neergezet in de hitte. Dit was nodig om zich te plaatsen voor de finale waarin hij als vijfde eindigde. In de afgelopen 8 jaar heeft niemand in Nederland sneller gelopen dan Jorg.

Bij de U18 meisjes 400m eindigde Lieve Derks (nog U16) in een hogere leeftijdscategorie (U18) met een indrukwekkende 8e plaats. Twee atleten van Atletiek Helmond stonden in de finale van het langste race-evenement. Anouk Langstraat eindigde als vijfde en Sanne Michiels als achtste.